1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Match Race Cup'a Türk damgası
Match Race Cup'a Türk damgası

Match Race Cup'a Türk damgası

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek uluslararası yarış, Kaya Ropes Match Race olarak ağustos ayında başlayacak

A+A-

Kaya Grubu, Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslar arası yarışa adını verdi. Kaya Grubu Genel Müdürü Güher Türker, konuya ilişkin olarak “İlerleyen yıllarda, yurtdışında düzenlenen yarışlarda da Kaya Ropes’un adını duyacaksınız’ diyor.

İstanbul Yelken Kulübü tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılımıyla 12-16 ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında, Kaya Grubu şirketlerinden Kaya Halat’ın (Kaya Ropes) desteğiyle Türkiye’de ilk kez 3. Seviye Match Race yarışı düzenleniyor.

Kaya Grubu Genel Müdürü Güher Türker, İstanbul Yelken Kulübü’nün Uluslar arası Platu 25 Sınıfı yelken yarışları projesinin hem tekne, hem de tüm teknelerin halat donatımı anlamında ilk destekçisi olarak, Kaya Grubu’nun uluslar arası Match Race Cup yarışlarına adını vermesinden duydukları heyecanı dile getiriyor.

İstanbul Yelken Kulübü’nün yer aldığı Fenerbahçe Burnu açıklarında kurulacak rotada, 3. Seviye Match Race organizasyonu gereği yarışa katılacak olan 10 ekipten 4’ünün yabancı yelkencilerden oluşacağı bilgisini veren Genel Müdür Güher Türker, yarış sonucunda elde edilecek puanlarla, yelkencilerin dünya sıralamasında da üst seviyelere yükselmiş olacaklarını belirtiyor.

Kaya Ropes’un yelken yarışlarında gerek kulüplere, gerek bireysel olarak yelkencilere destek olduğunu belirten Türker “ İlerleyen yıllarda, yurtdışında düzenlenen yarışlarda da Kaya Ropes’un adını duyacaksınız. Bunun bir başlangıcı olarak, 2009 yılında 470 Dünya Şampiyonası’nda halatlarımızla yarışarak şampiyon olan Hırvat Yelkenciler Sime Fantela ve Igor Marenic ile 2012 Londra Olimpiyatları’na hazırlanıyoruz” diyor.

‘Hedefimiz dünya markası olmak…’
Güher Türker, iş güvenliği ve yüksekte çalışma sektöründe, endüstriyel iş güvenliği ekipmanları, teknik ve teknolojik halatlar, eğitim, danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren Kaya Grubu’nun ana konusunun halat üretimi olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam ediyor: ‘Ana konumuz halat üretimidir. Diğer sektörlerde olduğu gibi yatçılık sektöründe de yelken yarışlarının yıllar içindeki gelişimiyle birlikte, ürün gamımızda sektöre yönelik halatların geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda önemli bir talep artışıyla karşılaştık. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri’nin de yurtdışından tedarik ettiği halatları ilk kez Türkiye’de biz üretiyoruz. Dolayısıyla, ürünlerimizi dünyadaki en son teknolojileri kullanarak ve kendi orijinal tasarımlarımızla sürekli geliştirerek piyasaya sunuyoruz.

Vizyonumuz doğrultusunda bu çalışmaları devam ettirerek, ürün gamımızı genişletme konusunda yeni yatırımlar yapacağız. Kaya’yı sektöründe dünyanın en güçlü, en prestijli, en güvenilir markası yapmak adına çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunuyoruz… “

Yarışlara yoğun ilgi bekleniyor…
İstanbul Yelken Kulübü yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında düzenlenen yarışlara büyük ilgi beklediklerini belirtiyor. Kaya Ropes Match Race, 14 Ağustos tarihinde start alarak 2 gün sürecek ve 15 Ağustos tarihinde İstanbul Yelken Kulübü’nde düzenlenecek ödül töreninde kupalar sahiplerini bulacak.
Yurtdışında son derece yaygın olmakla beraber, Türkiye’de ilk defa Platu 25 teknelerle düzenlenecek olan 3. Seviye Kaya Ropes Match Race yarışlarının en önemli özelliklerinden biri olarak yarış halindeki teknelerin mücadelesi kıyıdan rahatlıkla izlenebiliyor…

Virahaber

Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.