1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Mersin Limanı'nın ihracına ilgi yüksek
Mersin Limanı'nın ihracına ilgi yüksek

Mersin Limanı'nın ihracına ilgi yüksek

Akfen Holding'in iştiraki olan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'nin (MIP) dolar cinsi eurotahvil ihracında tutarın 450 milyon dolar olması bekleniyor.

A+A-

Mersin Limanı'nın dolar cinsi eurotahvil ihracında tutarın 450 milyon $ olması bekleniyor. Akfen Holding'in iştiraki olan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'nin (MIP) dolar cinsi eurotahvil ihracında tutarın 450 milyon dolar olması bekleniyor.

Bankacıların verdiği bilgiye göre, ihraçta fiyatlamanın piyasa koşullarına göre bu haftanın sonunda belirlenmesi bekleniyor.

Akfen Holding'ten KAP'a daha önce yapılan açıklamaya göre MIP, yurtdışında toplam 600 milyon dolara kadar tahvil ihraç etmek için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

Bankacılar, ABD'de devam eden roadshow'un yarın tamamlanacağını; yatırımcı toplantılarına yüksek ilgi olduğunu belirtti.

Citigroup, DBS Bank ve Unicredit'in yönetimindeki ihraçta, 25-31 Temmuz tarihleri arasında Hong Kong, Londra, Boston ve New York'ta yatırımcı toplantıları gerçekleştirileceği bankacılar tarafından ifade edilmişti.

Mersin Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkı devrine ilişkin ÖİB'nin açmış olduğu ihalede 755 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek kazanan PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu yüzde 50-50 ortaklık yapısıyla MIP'i kurmuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.