1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Mısır Donanması’na denizaltı ve korvet takviyesi
Mısır Donanması’na denizaltı ve korvet takviyesi

Mısır Donanması’na denizaltı ve korvet takviyesi

Thyssenkrupp Marine Systems tersanesinden Mısır’a doğru yola çıkan denizaltı ve Naval Group'un inşa ettiği Gowind 2500 korveti ENS El Fateh İskenderiye’deki deniz üssüne ulaştı.

A+A-

Thyssenkrupp Marine Systems tersanesinden 1 Ekim tarihinde Mısır’a doğru yola çıkan S42 denizaltısı seyir halindeyken Fransız gemi inşa şirketi Naval Group tarafından Mısır’a teslim edilen ilk Gowind 2500 korveti ENS El Fateh ile Kuzey Atlantik’te buluşarak 18 Ekim’de İskenderiye’deki deniz üssüne ulaştı.

Mısır’a seyir halindeyken Fransız Donanması ile ortak eğitimler de gerçekleştiren iki gemi Mısır hücumbotlarının 1967 Arap – İsrail Savaşı (6 Gün Savaşları) sonrası İsrail destroyeri INS Eilat’ı batırdığı gün olan Mısır Deniz Kuvvetleri gününde törenle hizmete girecek.

Savunmaveteknoloji’nin haberine göre 62 metre boyunda ve 1.450 ton ağırlığa sahip olan S42 borda numaralı 209/1400  sınıfı denizaltının modern homing torpidoların yanı sıra Harpoon güdümlü mermi atma kabiliyeti de bulunuyor. 21 deniz mili sürat yapabilen modern komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ile donatılan ve yüksek elektronik harp imkan ve kabiliyetine sahip olan denizaltı 21’inci yüzyılın en modern konvansiyonel denizaltılarından biri olarak kabul ediliyor.

Toplam dört adet sipariş edilen denizaltılardan ilki olan S41 geçtiğimiz yıl Aralık ayında Mısır Donanmasına teslim edilmiş ve Nisan ayında hizmete girmişti.

Gemi 36 ayda teslim edildi

Fransa’ya siparişin verilişinden 36 ay sonra teslim edilen ENS El Fateh 23 Eylül’de yola çıktı. Diğer üç korvet Mısır’da inşa edilecek. Anlaşma kapsamında Naval Group (DCNS) Mısır’a teknoloji transferi gerçekleştirerek Gowind 2500’ün tüm teknik veri paketini teslim edecek.

102 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde olan Gowind 2500  2 bin 600 ton deplasmana sahip. 25 knot hıza ulaşabilen gemide 80 kişilik personel görev yapabiliyor.

misir-donanmasi.jpg

misir-donanmasi2.jpg

misir-donanmasi3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8794 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.