1. HABERLER

  2. DZKK

  3. NATO,  İngiltere'de donanmayı güçlendirecek
NATO,  İngiltere'de donanmayı güçlendirecek

NATO,  İngiltere'de donanmayı güçlendirecek

NATO, İngiliz sularında Rusya'nın denizaltı faaliyetlerini arttırması sebebiyle İngiltere'de deniz komuta merkezini genişletmeyi planlıyor.

A+A-

NATO, İngiliz sularında Rusya'nın denizaltı faaliyetinde "önemli" artış olması nedeniyle İngiltere'de deniz komuta merkezini genişletmeyi planlıyor.

The Times’ın haberine göre, İttifak, Northwood bölgesindeki askeri üssünde Müttefik Donanma Komutanlığı (MARCOM) personelini arttırmayı planlıyor. Şimdi burada yaklaşık 300 kişinin görev yaptığı belirtilirken, NATO’nun daha 100-200 çalışan almayı planladığı kaydedildi.

Ayrıca ABD'nin topraklarında, Soğuk Savaşın sona ermesinden sonra dağıtılan Atlantik Komutanlığı çalışmalarına yeniden başlaması bekleniyor.

Britanya'daki üssü genişletme önerisinin, Kara Akdeniz'de düzenli olarak yüzen altı Kilo denizaltısı da dahil son yıllarda Rus denizaltılarının faaliyetlerinin aktifleşmesinden kaynaklandığı belirtildi.

NATO’nun ayrıca, Rus denizaltılarının Avrupa ile Birleşik Devletler arasında bağlantı kuran transatlantik iletişim kablolarına zarar verebileceğinden de endişe ettiği kaydedildi.

The Times’ın haberinde, daha hızlı ve daha sessiz çalışan yeni Rus denizaltıları ve İngiltere’nin Balkanlar'da ve Irak ile Afganistan'da kara operasyonlarına odaklandığı son 25 yılda denizaltı karşıtı sistemlere yetersiz yatırımlar yapılmamasının İngiliz Deniz Kuvvetleri için yeni bır sınav olacağı ifade edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4414 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.