1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Norveç, 3 yeni gemi için Vard ile görüşecek
Norveç, 3 yeni gemi için Vard ile görüşecek

Norveç, 3 yeni gemi için Vard ile görüşecek

Norveç Hükümeti müzakereler kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na alınacak üç yeni geminin inşası için Vard’la çalışmayı tercih etti.

A+A-

Norveç hükümeti Sahil Güvenlik Komutanlığı’na alınacak üç yeni geminin inşası için Vard gemi inşa şirketi ile görüşeceğini açıkladı.

Hükümetin Eylül 2016’da üç gemi alacağını açıklamasından sonra gemi inşa şirketleri Kleven, Westcon Yards ve Vard tekliflerini sunmuşlardı. Norveç Hükümeti müzakereler kapsamında bu üç şirketten Vard’la çalışmayı tercih etti. Ancak hükümet yetkilileri Vard ile yapılacak görüşmeler başarısız olursa diğer iki şirketle tekrar görüşmeler yapılacağını belirtti.

Vard’la yapılacak görüşmeler olumlu sonuçlanması halinde hükümetin programına göre, proje 2018 yılında Norveç Parlamentosu tarafından onaylanacak ve ilk geminin teslimatı 2022’de olacak. Üç yeni gemi, 1980’lerde inşa edilen Nordkapp sınıfı açık deniz karakol gemilerinin yerini alacak.

Vard firması 2017’nin başlarında, beş Nornen sınıfı Norveç Sahil Güvenlik gemisinin bakımı için dört yıllık bir sözleşme imzalamıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.