1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Özelleştirilen liman otopark oldu
Özelleştirilen liman otopark oldu

Özelleştirilen liman otopark oldu

Liman-İş Sendikası, İzmir Limanı’yla ilgili hazırlanan yeni imar planına karşı dava açtı. Yeni plan limanın ikiye bölünerek satılmasını içeriyor.

A+A-

İzmir Limanı için özelleştirme kararı 2005 yılında verildi ancak açılan davalar nedeniyle özelleştirilemedi. Liman İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, “Devlet Demiryolları’na bağlı 7 büyük liman vardı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) bağlı 21 liman vardı. TDİ’ye bağlı bütün limanlar özelleştirildi. En son Tekirdağ limanı vardı, alan firma işletemediği için devlete iade etti, şimdi tekrar özelleştirilmesi için çalışılıyor. Devlet Demiryollarına ait büyük limanlardan sadece Mersin Limanı faal. Onun haricinde özelleştirilen limanların hiçbiri çalışmıyor. Bu kurumlar ciddi kâr getiren yerlerdi. Ekonomik olarak ülkemiz kaybetmiştir. TDİ’ye bağlı Ordu limanı sahası otopark olarak kullanılıyor” dedi.

Kaybeden İzmir halkı olacak

Avcı şöyle devam etti: “İzmir Limanı ülkeye para kazandırıyor. Limanının ikiye bölünerek özelleştirilmesi akla, mantığa ve kâr anlayışına aykırıdır. İzmir halkının burayı sahiplendiği kadar belediyenin de sahiplenmesini beklerdik. İmar değişikliği projesine büyükşehirin onay vermesi, İzmir’in kalbine hançer sokmaktır.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.