1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PRÜ ile Katar arasında denizcilik eğitimi anlaşması
PRÜ ile Katar arasında denizcilik eğitimi anlaşması

PRÜ ile Katar arasında denizcilik eğitimi anlaşması

Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetlerine uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda anlaşma imzalandı.

A+A-

Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetlerine uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda anlaşma imzalandı. Anlaşma ile Katar Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 akademik bölümden oluşacak Akademinin oluşumu ve işletilmesinde Piri Reis Üniversitesi 6 yıllık danışmanlık hizmeti verecek.

Anlaşmayı Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan ile Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah bin Hassan Al Sulaiti imzaladı.

Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansında (DIMDEX 2018) bir araya gelen yetkililer iki ülke arasındaki bu anlaşmadan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan; "Anlaşmanın bugün imzalanmasının temelini “güven” oluşturuyor. Türkiye ve Katar arasındaki iyi ilişkiler kapsamında gerçekleştirilen bu anlaşma iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için büyük bir fayda ve yeni fırsatlar sağlayacaktır."

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar DEMİREL,  IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türk Deniz Eğitim Vakfı Başkanı Sualp Ürkmez, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Nazmi Çeşmeci ile birlikte çok sayıda yetkili imza törenine katıldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar fuar alanında incelemelerde bulundu.

Türk savunma sanayisi, Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'na (DIMDEX 2018) Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinatörlüğünde 33 firma ile katıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.