1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Rus korveti Gremyaşiy, denize açıldı
Rus korveti Gremyaşiy, denize açıldı

Rus korveti Gremyaşiy, denize açıldı

Rusya’da Proje 20385 kapsamında inşa edilen Gremyaşiy korvetinin, fabrika testlerinin bir sonraki aşamasından geçmek üzere Baltık Denizi’nin kollarından biri olan Finlandiya Körfezi’nde denize açıldığı bildirildi.

A+A-

Baltık Filosu’nun basın dairesinden yapılan açıklamada, Proje 20385 kapsamında üretilen Gremyaşiy korvetinin, fabrika testlerinin bir sonraki aşamasından geçmek üzere Finlandiya Körfezi’nde denize açıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Proje 20385 kapsamındaki yeni korvet Gremyaşiy, fabrika sürüş testlerinin bir sonraki aşamasından geçmek üzere Finandiya Körfezi’nde denize açıldı” ifadelerine yer verildi.

Gemi mürettebatının ve sanayi sektörü temsilcilerinin gemideki sistem ve mekanizmaların çalışmasını denetledikleri kaydedilen açıklamada, “Geminin değişik modlarda hızı, manevra kabiliyeti ve titreşime dayanıklığı test ediliyor” dendi.

Daha önce Kalibr tipi seyir füzelerini taşıyacak olan Proje 20385 kapsamındaki korvetin Rusya Donanması’na bu yıl içinde teslim edileceği ve Pasifik Filosu’nda kullanılması planlandığı açıklanmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6530 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.