1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Rusya’dan Karadeniz’de gövde gösterisi
Rusya’dan Karadeniz’de gövde gösterisi

Rusya’dan Karadeniz’de gövde gösterisi

Rusya’nın 5 Ekim’de yaklaşık 30 gemi, denizaltı, kıyı topçu, deniz-hava grubu ve filonun hava savunma birlikleriyle birlikte yaptığı tatbikat tamamlandı

A+A-

Rusya’nın Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, yaklaşık 30 gemi ve denizaltının kıyı topçu ve füze birlikleri, deniz-hava grubu ve filonun hava savunma birlikleriyle birlikte tatbikatı tamamladığını söyledi.

Rusya’nın Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, Karadeniz’deki yeni askeri tatbikatı tamamladıklarını bildirdi

Vyaçeslav Truhaçev, “Karadeniz Filosu’na bağlı gemiler ve denizaltılar, Karadeniz’deki poligonlarda askeri hazırlık görevlerini tamamladılar. Birkaç gün boyunca gemi mürettebatları, gemi hücum, denizaltısavar ve mayın tarama taktik grupları çerçevesinde sahil füze birlikleri, deniz hava birlikleri ve filonun füze savunma birlikleriyle eşgüdüm içerisinde tatbikat düzenlendi” diye kaydetti.

Truhaçev, "Gemiler ve denizaltıları, belirlenen savaşa hazırlık hedeflerini gerçekleştirmek için denize açıldı. Gemi mürettebatları, gemi taarruz ve denizaltısavar taktik grupları dahilinde ve denizaltının kıyı topçu ve füze birlikleri, deniz-hava grubu ve filonun hava savunma birlikleriyle işbirliği içinde tatbikat yaptı" dedi.

'30 GEMİ VE DENİZALTI İLE 20'DEN FAZLA UÇAK VE HELİKOPTER KATILDI'

Truhaçev, tatbikata 30 gemi ve denizaltı ile 20'den fazla hava aracının tatbikata katıldığını belirtti.

5 Ekim tarihinde başlayan tatbikat çerçevesinde denizaltısavar ve füze gemileri gruplarının, “Osa” füze komplekslerinden sahil füze kompleksi olan “Utyos”tan fırlatılan seyir füzelerini vurduğu belirtildi.

Bunun dışında deniz havacılık birimlerinin farazi düşman gemilerine bombalar yağdırdığı da ifade edildi. Tatbikat çerçevesinde Moskit seyir füzelerinin de kullanıldığı söylendi.

Tatbikat çerçevesindeki esas eylemin, Karadeniz Filosu’na ait denizaltılardan Kalibr seyir füzelerinin atışı olduğu aktarıldı.

Truhaçev'in aktardığına göre tatbikatta mayınla mücadele görevleri yerine getirilerek, denizaltılara karşı koyma taktikleri üzerinde duruldu, kara ve deniz hedeflerine füze ve topçu ateşleri açılarak kurgusal düşmanın hava saldırı araçlarının imhasına yönelik işbirliği pratiği yapıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 2962 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.