1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Safiport Derince, dolguya yeniden başladı
Safiport Derince, dolguya yeniden başladı

Safiport Derince, dolguya yeniden başladı

Çevre Bakanlığı tarafından verilen ÇED kararı için görüş talep eden Liman yönetimi, olumlu görüşün ardından Kocaeli Valiliği’nin de onayıyla dolgu işlemlerine yeniden başladı.

A+A-

Safiport Derince Liman Yönetimi’nden yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Bilindiği üzere, tarafımızca İşletme Hakkının Devrine İlişkin Sözleşme kapsamında Derince Limanının genişletilmesi için başlatılan dolgu çalışmaları,Kocaeli ilgili İdare Mahkemesi tarafından verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının yürütmesinin durdurulması kapsamında durdurulmuştu.

Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde, dönemin T.C. Çevre Bakanlığı tarafından 400.000 m2 ‘lik alan için 1996 yılında ÇED olumlu kararı verildiği tespit edilmiş olup, işbu ÇED olumlu kararı tarafımızın başlatmış olduğu dolgu alanını kapsamaktadır. İlgili Bakanlık tarafından 1996 yılında verilen ÇED kararı nihai bir karar olup, aynı yerle ilgili olarak başlatmış olduğumuz dolgu çalışmalarının da bu karara uygun olduğu açıktır. Nitekim T.C. Çevre Bakanlığı tarafından verilen işbu nihai ÇED kararı ile birlikte tarafımızca şuanki T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş talep edilmiş, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü ve T.C. Kocaeli Valiliğinin de onayına istinaden dolgu çalışmaları tarafımızca yeniden başlatılmıştır.

Şirketimiz Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak, bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerin aksine hiçbir şekilde hukuka aykırı bir işlem yapmadığımızı, yapılan çalışmaların gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte gerçekleştirildiğini Sayın Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi"

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3805 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.