1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. "Serra Atasoy" denize indirildi
"Serra Atasoy" denize indirildi

"Serra Atasoy" denize indirildi

Kocatepe Tersanesi tarafından inşası tamamlanan ve Yalova’da düzenlenen bir törenle MV Serra Atasoy Gemisi denize indirildi.

A+A-

Kocatepe Tersanesi tarafından inşası tamamlanan ve Yalova’da düzenlenen bir törenle MV Serra Atasoy Gemisi denize indirildi.

Törende Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Atasoy Denizcilik’in sahibi Sinan Atasoy ve denizcilik sektöründen çok sayıda katılımcı yer aldı. Kocatepe Tersanesi tarafından yapımı tamamlanan ve Atasoy Gemicilik Lojistik limited Şirketi’ne teslim edilen MV Serra Atasoy Gemisi Yalova’da bugün düzenlenen törenle denize indirildi. Törene katılan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, denize indirilen geminin Türk Bayraklı olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek,”Ülkemizde Türk bayraklı gemilerin sayısı her geçen artıyor ve bu bizi son derece mutlu eden bir durum. Bir başka mutluluk kaynağımzıda bu geminin tamemen Türk mühendis ve işçileri tarafından inşa edilmesidir. Umuyorum bu gemimiz denizlerimizde yıllarca ekonomimize katkıda bulunacak önemli faaliyetler içerisinde olacaktır” dedi.

“Bu gemi ailemizi taçlandıracak”
Atasoy Gemicilik Lojistik Limited Şirketi Sahibi Sinan Atasoy, Serra Atasoy’un, 3 kuşaktır denizcilik sektörüne hizmet veren ailelerini taçlandıracak şekilde; modern, yeni donanımlarla yüklü, özellikli bir gemi olduğunu söyledi. Sinan Atasoy, “Bu gemi, 4200 DWT, 89 metre boy, 5,35 metre draft ile tüm deniz ve sığ denizlerde Türk Bayraklı bir tonaj olarak hizmet verecektir. Gemimiz tek ambarlı olup, 62 metre ile özel yükler taşıyabilecek, bizlere de başarılı işler yapma şansı doğuracaktır” şeklinde konuştu.

İki senedir süren krize rağmen, yatırım yapmak, iş ve istihdam yaratmanın, denizciliğe gönül veren Atasoy aile şirketine gurur verdiği söyleyen Atasoy, “Kocatepe Tersanesi sahibi Ali Kocatepe’ye ve tüm çalışan, emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ederken sizleri bu soğuk ve yağmur altında fazla bekletmeden, gemimizin suya kavuştuğu ana davet ediyorum. Allah kazasız belasız seyirler nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

1.20110405102810.jpg

2.20110405102817.jpg

3.20110405102825.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.