1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Son başvuru 25 Şubat 2011
Son başvuru 25 Şubat 2011

Son başvuru 25 Şubat 2011

13.CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, bu yıl 26-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Türkiye’nin dünyaca tanınmış tatil beldelerinden Muğla iline bağlı Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek.

A+A-

13.CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, bu yıl 26-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Türkiye’nin dünyaca tanınmış tatil beldelerinden Muğla iline bağlı Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından organize edilecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 25 Şubat 2011 olarak belirlendi.

Dünya Sualtı Federasyonu (CMAS), her 2 yılda bir dünyanın sualtı açısından zengin noktalarında Dünya şampiyonası düzenliyor. Türkiye’de milli takım, TSSF’nin senede bir defa organize ettiği Türkiye şampiyonası ve TSSF onaylı sualtı görüntüleme yarışmalarında alınan toplam puana göre oluşturulmakta ve Türk Milli Takımı olarak Dünya Şampiyonası’na katılmakta.

Önceki yıllarda düzenlenen 10. şampiyona Estartit/İspanya’da, 11.şampiyona Maritus’ta, 12.şampiyona Jeju/Güney Kore’de gerçekleştirildi.

Yarışma kapsamında bir (1) gün antrenman dalışı, iki (2) gün yarışma dalışı yapılacak.

Yarışmacılar, yarışma dalışlarında çekecekleri fotoğrafları, “Balık, Yakın Çekim, Temalı Yakın Çekim, Modelsiz Geniş Açı, Modelli Geniş Açı” olarak belirlenen kategorilerde, seçici kurulun oylamasına sunacaklar. Seçici Kurul, çeşitli ülkelerden katılacak yedi jüriden oluşacak. Yapılacak olan kapalı oylama ardından finale kalan fotoğraflar, tarihi bir mekan olan Bodrum Kalesi içinde yer alan 1500 kişilik Anfi Tiyatro’da halka açık olarak, özel bir yazılım eşliğinde değerlendirilecek ve dereceye giren fotoğraflar belirlenecek.

13.CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf şampiyonası, hem uluslararası diyalogların korunması ve geliştirilmesi, hem de suüstü ve sualtı dünyamızın tanınması açısından önemli bir yer teşkil etmekte.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelecek olan yarışmacılar, rekabet heyecanı ile birlikte Bodrum’da keyifli bir tatil ortamı da yaşayacaklar.

Virahaber

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.