1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tarihinde ilk kez rakibini geçti
Tarihinde ilk kez rakibini geçti

Tarihinde ilk kez rakibini geçti

Antalya'nın, turizmdeki en büyük rakibi olan İspanya'nın Mallorca adasını, tarihinde ilk kez ağırladığı turist sayısı bakımından geçtiği bildirildi.

A+A-

 

Turizm sektörüyle ilgili yayın ve araştırmalar yapan Tourexpi.com Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Baraner,  Mallorca'nın, Avrupa'da "turizm cenneti" olarak anıldığına değinerek, yapılan son araştırmalarda Antalya'nın Mallorca'yı geride bıraktığının saptandığını kaydetti. Baraner, Avrupa'daki çeşitli turizm araştırma kurumlarının tespitlerinde de bu duruma yer verildiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:
"Avrupa'daki turizm değerlendirme kuruluşlarının yanı sıra, Tourexpi'nin Avrupa piyasalarında yaptığı araştırmalara göre, Antalya ilk defa en büyük rakibi olan Mallorca'yı geçti. Yarım asırdan beri turizmde bir numara destinasyon olan turizm cenneti Mallarco, kabul ettiği turist sayısı bakımından Antalya'nın gerisinde kaldı. Geçen yıl Antalya Uluslararası Havalimanı'nda gidişli-dönüşlü toplam 22,3 milyon yolcu hareketi izlenirken, Mallorca'da 20 milyon yolcu hareketi gözlenmişti. Aynı şekilde, Avrupa'nın en büyük internet turizm satış ve ölçüm sitelerinden biri olan Traveltainment'in yaptığı açıklamaya göre, Almanya'da yılbaşından bu yana, 2 milyon paket tur satışının yüzde 19,2'si Antalya, yüzde 17,3'ü Mallorca'ya gerçekleşti. Böylece Antalya, ilk defa her açıdan Mallorca'nun önüne geçmiş oldu."

GELİŞMELER TÜRKİYE'Yİ İŞARET EDİYOR
Baraner, Tourexpi'nin yaptığı başka araştırmaya göre de Avrupa'da halen paket tur satın alma kararını vermemiş 11 milyon kişilik bir tatilci grubunun, tatil yapacakları yer konusundaki kararlarını vermek üzere Akdeniz çanağındaki son gelişmelere baktıklarını, çoğu tatilcinin ibresinin Türkiye'yi gösterdiğini belirtti. 
Baraner şöyle devam etti:
"Çünkü Mısır ve Tunus turizm piyasasında açılma olmadı. Libya'daki karışıklığın devam etmesiyle de Akdeniz'in güneyi, satışlarda arızalı bir durum oluşturdu. Kimse önünü göremiyor. Kuzey Afrika ülkelerindeki karışıklık 2-3 hafta sürer ve yaza rahat girilir denirken, Tunus paket tur satışlarında çok geride kaldı."
Japonya'daki depremin ardından meydana gelen nükleer kazanın sonuçlarının da beklenenden çok daha ağır olduğuna değinen Baraner, "Fukuşima olayı tatil döneminin yaklaşmasıyla beraber Uzakdoğu'da tatil yapan ailelerin de Akdeniz çanağına yönelmesine yol açtı. Tatilini Uzakdoğu'da geçirme alışkanlığında olan turistler, daha önce hiç görmedikleri ülkelere gidecekler. Bu ülkelerin başında da Türkiye geliyor" diye konuştu.
Tüm bunların Türkiye'yi bu yıl turizmde daha da öne çıkardığına işaret eden Baraner, şöyle devam etti:
"Türkiye, turizmde bu gelişmeleri akıllıca kullanabilirse, Türkiye'ye ilk kez gelecek turistlere beklenenin üzerinde otel içi hizmet ve destinasyon kalitesi sunarsa, kültür turlarıyla da akıllıca tatil paketleri hazırlayabilirse çok önemli bir mesafe daha almış olacak. Dünyanın çeşitli yerlerindeki krizler, Türkiye'nin dünyada turizmde 5. sıraya gelmesini kolaylaştıracak. Türkiye olarak şanslı bir süreçteyiz. Bu şansı kullanmamız lazım. Turizm bölgelerindeki belediye başkanlarını seferberliğe davet ediyorum. Bilgi ve tecrübelerini tam olarak göstersinler ki tatillerini ilk kez Türkiye'de geçirenlerin, sonraki yıllarda tekrar gelmelerini sağlayalım."

 A.A

Bu haber toplam 887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.