1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. UNIFIL Güzeloğlu'nu ziyaret etti
UNIFIL Güzeloğlu'nu ziyaret etti

UNIFIL Güzeloğlu'nu ziyaret etti

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) Deniz Harekat Komutanı Tümamiral Luiz Henrique Carolli, Deniz Harekatı Barış Gücü Komutanlığı görevini bir ay önce üstlendiğini, bu bağlamda Mersin'de bulunarak, Mersin Limanı'nının olanaklarını görmek i

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) Deniz Harekat Komutanı Tümamiral Luiz Henrique Carolli, Deniz Harekatı Barış Gücü Komutanlığı görevini bir ay önce üstlendiğini, bu bağlamda Mersin'de bulunarak, Mersin Limanı'nının olanaklarını görmek istediğini söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret eden, Lübnan Barış Gücü Deniz Harekat Komutanı Tümamiral Luiz Henrique Carolli ve beraberindeki heyeti, Güzeloğlu'na bir tanıtım kitabı hediye etti.

Mersin'e, Mersin Limanı'nı ziyaret etmek ve olanakları gözlemlemek adına geldiğini belirten Carolli, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcanı da ziyaret edeceğini belirtti. Carolli, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum güzel vakit geçiriyorum. Mersin halkı çok sıcakkanlı ve kibar" ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, Tümamiral Carolli'yi Mersin'de görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Kendisi, Akdeniz'de ki Uluslararası görev gücünün çok yeni bir komutanı ve Brezilya Deniz Kuvvetleri'nin bir amirali. Akdeniz'in uluslararası alandaki giderek artan önemi ve değeri doğrultusunda, amiralimizin önemli ve başarılı görev ircaa edeceğini düşünüyorum" dedi.

Mersin'in, Akdeniz Bölgesi'nde giderek önemi artan bir kent olduğunu savunan Güzeloğlu, Uluslararası Görev Gücü'nün, Mersin'le ilişkisinin de son derece önemli olduğunu söyledi. Mersin'in stratejik ve lojistik olarak önemli bir liman kenti olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mersin, 2013 yılında gerçekleşecek Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak bir kent. Akdeniz Ülkeleri'nin katılacağı çok önemli spor oyunlarının gerçekleşeceği bir organizasyon, bu bağlamda Akdeniz'in merkezi bir kenti. Türkiye'nin ve Akdeniz'in en büyük limanlarından biri olan Mersin Limanı, ticari anlamda olduğu kadar, bu gibi uluslararası görevler ve askeri ilişkiler anlamında da çok büyük önem arz etmektedir. Amiralimizin bu ziyaretinin, Mersin'in tanınması adına bir fırsat olarak görüyor, kendisine başarılar diliyorum."

2.20110329094401.jpg

3.20110329094409.jpg

Haber3
 

Bu haber toplam 1037 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.