1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Ve ilk gemi denize iniyor
Ve ilk gemi denize iniyor

Ve ilk gemi denize iniyor

Yalova Altınova'daki Beşiktaş Tersanesi tarafından Palmali Denizcilik adına inşa edilen 10 adet petrol tankerinin birincisi, 17 Aralık Cuma sektör temsilcilerinin katılımı ile denize indirilecek.

A+A-

Yalova Altınova'daki Beşiktaş Tersanesi tarafından Palmali Denizcilik adına inşa edilen 10 adet petrol tankerinin birincisi, 17 Aralık Cuma sektör temsilcilerinin katılımı ile denize indirilecek.

Mubariz Mansimov başkanlığındaki Palmali Denizcilik Grubunun, İhsan Kalkavan başkanlığındaki Beşiktaş Tersanesinde, 2009 Ekim ayında sipariş ettiği 10 adet 7100 ton taşıma kapasiteli yeni petrol tankerlerinin birinci gemisi 17 Aralık 2010 Cuma günü denize indirilecek.

Denizcilik sektörünün ciddi bir kriz yaşadığı bu dönemde sipariş edilen gemiler, Türk Gemi İnşa Sanayinin 2008 yılından beri aldığı en önemli ticari gemi üretim projesi.

Beşiktaş Tersanesi 2011 ve 2012 yılları boyunca Palmali Denizcilik grubuna toplam 10 gemi teslim edecek.

10 gemilik projenin toplam inşa bedeli 200.000.000 Amerikan Doları. Ayrıca Beşiktaş Tersanesinde ekseriyeti bu projede olmak üzere hali hazırda yaklaşık 1400 kişi çalışmakta.

Palmali Denizcilik Grubu başkanı Mubariz Mansimov denize indirilecek olan gemiye 2010 yılında Ermeniler tarafından öldürülen Azeri şehidi Mubariz İbrahimov'un ismini vermiş.

Palmali Denizcilik Grubu, sahip olduğu 130 gemi ile Dünyanın en önemli denizcilik şirketlerinden bir tanesi.

Palmali Şirketler Grubunun yönetim merkezi İstanbul’da olup, grubun özellikle Rus nehirlerinde ve Hazar denizinde yapılan petrol taşımacılığında çok büyük pazar payı var.

Gemilerin inşa edildiği Beşiktaş Tersanesi 120.000 M2 alan üzerinde kurulu, Türkiye ve Akdeniz bölgesinin en gelişmiş tersanelerinden biri.

Beşiktaş Tersanesi halı hazırda gemi inşa ve gemi tamir faaliyetini bir arada yürütebilen nadir tersanelerden biri.

Beşiktaş Tersanesinin senede 100 büyük gemi tamir ve havuzlama kapasitesi ve 8 adet gemi inşa kapasitesi var.

İhsan Kalkavan, 2009 yılında gemilerin sipariş edilmesi dolayısı ile basinda yer alan haberlerde konu ile ilgili olarak , "biz iki şirket ama bir aileyiz , söz konusu anlaşma aile arasındaki bir işbirliğidir" demişti.

Rus nehir taşımacılığı, hızla gelişen Rus Ekonomisi paralelinde gelişmekte.

Beşiktaş Tersanesinde inşa edilen bu gemiler, ileride Rusya’nın inşa ettireceği gemilerden Türk Tersanelerinin de pay alabilmesi açısından çok büyük önem taşımakta.

Bu haber toplam 1001 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.