1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yalova zabitleri ile gurur duyuyor
Yalova zabitleri ile gurur duyuyor

Yalova zabitleri ile gurur duyuyor

Yalova Üniversitesi, Yalova Meslek Yüksekokulu, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümü, Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı mezunlarının büyük başarısı.

A+A-

Yalova Üniversitesi, Yalova Meslek Yüksekokulu, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümü, Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı mezunlarının büyük başarısı.

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümü Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, ticari gemilerde görev yapacak mezunlara "Deniz Ulaştırma İşletme Programı, Tekniker" ön lisans diploması veriyor

Mezunlar bir ay açık deniz gemi stajını tamamlayıp açık deniz staj komisyonu onayı ardından, Gemi Adamları Yönetmeliği'ne uygun olarak Gemi Adamları Elektronik Sınav Sistemi (GOSS) Uzakyol Vardiya Zabitliği sınavlarına girerek "Vardiya Zabiti Yeterliği" alıyor.

Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde, 21 Haziran 2010 tarihinden beri bu konuda eğitim/kurslar sürmekte ve sınavlar yapılmakta.

Merkezde bu konuda yapılan istatistiki çalışma sonuçlarına göre "Beş Güverte Kursu Kısım Birincilerinin Dördü (%80)" GOSS Uzakyol Vardiya Zabitleri Sınavına girerek başarılı olan kursiyerlerin %41'i Yalova Meslek Yüksekokulu mezunları oldu.

Bu bilgiyi Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Kamil Sağ yazılı mektubu ile vererek Yalova Üniversitesi'ni kutladı. Rektör Sağ "Denizcilik sektörünün gereksinimlerini en üst düzeyde karşılayacak, iyi eğitimli, yüksek kaliteli, disiplin sahibi, liderlik niteliklerini taşıyan, çevreye ve denize duyarlı, emsalleri arasında temayüz eden, Türkiye ve dünya denizciliğine uluslar arası standartlarda nitelikli denizciler yetiştirerek denizcilik sektörüne katkı sağlayan başta Yalova Meslek Yüksekokulu yönetimi olmak üzere tüm yönetici, öğretim görevlileri ve idari personele bu başarılardan dolayı teşekkür eder, ihtiyaç duyulacak herhangi bir konuda yardım, işbirliği ve isteklerinize açık olduğumuzu bilmenizi isterim. Başarınızın bundan sonraki süreçlerde de devamı diler, saygılar sunarız" dedi.

Rektör Prof.Dr. M. Niyazi Eruslu makama davet ederek Yalova Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Kaptan Murat Yorulmaz'ı ve M.Yorulmaz nezdinde ekibini kutlayarak "Eğitim kadromuz ve mezunlarımızla gurur duyuyoruz. Başarınızın süreceğine inanıyorum. Deniz ve ilgili konuları Yalova Üniversitesi'nin öncelikli alanlarından biri. Gönülden kutluyorum" dedi.

Yalova77

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.