1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yat Limanı bilmecesi sürüyor
Yat Limanı bilmecesi sürüyor

Yat Limanı bilmecesi sürüyor

Yapımına kısa bir süre sonra başlanması beklenen Dalaman Yat Limanı inşaatının akıbeti yapılan itirazla gene belirsizleşti.

A+A-

Yapımına kısa bir süre sonra başlanması beklenen Dalaman Yat Limanı inşaatının akıbeti yapılan itirazla gene belirsizleşti.

İhalesi 1995 yılında yapılan Dalaman Yat Limanı inşaatına bölgenin ÖÇK ve 1.Derece Doğal Sit alanı içinde olması nedeni ile bu güne kadar bir türlü başlanamadı.

Dalaman yat limanı ve deniz otobüsü iskelesinin yapımı, yapılacağı alan 1.Derece doğal sit alanı içinde bulunması sebebi ile İzmir 2 no’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 1998 yılında aldığı kararla durduruldu. Daha sonra bu karara Dalaman Belediyesi tarafından Aydın Bölge İdare Mahkemesinde dava açılarak iptali istendi. Üç yıl süren dava neticesinde Koruma Kurulunun kararı iptal edilmesine rağmen itirazlar neticesinde süreç 2008 yılına kadar uzadı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 16 Aralık 2010 tarihli toplantısında ele alınan projeyle ilgili koruma amaçlı imar planı için onay çıktı. Ancak bir ay süre ile askıya çıkarılan karara askı süresinin son günü Muğla Mimarlar Odası ve İzmir Şehir Plancıları Odası tarafından itiraz edildi. Böylece süreçte yine başa dönülmüş oldu.

YAT LİMANI BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’’Dalaman Yat Limanı bölgemiz için önemli bir yatırımdır. Ancak 1995 yılında ihalesi yapılmış olmasına rağmen bu güne kadar yer teslimi yapılamamıştır. Süreç engellerle devam etmektedir. Bu gün de yani 5 Nisan Salı günü İzmir Şehir Plancıları Odası ile görüşme yapmak üzere İzmir’deyim ve biraz sonra toplantıya gireceğiz.Bu süreçte inşallah başarılı oluruz ve sorunları gideririz.Çünkü Dalaman için Yat Limanının yapılması çok önemlidir ve birçok vatandaş bu nedenle Dalaman’a yatırım yapmıştır’’dedi.

Güneyege.net

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.