1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yat Limanı için çalışmalar sürüyor
Yat Limanı için çalışmalar sürüyor

Yat Limanı için çalışmalar sürüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurupelit bölgesinde başlatılan Yat Limanı inşaatı, kış şartlarına rağmen devam ediyor.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurupelit bölgesinde başlatılan Yat Limanı inşaatı, kış şartlarına rağmen devam ediyor.

205 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Yat Limanı'nın 900 metre uzunluğundaki mendireğinin kıyı çizgisi ile mesafesi 380 metre olacak. Deniz derinliği ise 5 metreye ulaşacak.

Sanayileşmemiş, ancak tarihi ve doğal zenginlikleri olan bölgelerin kalkınmasında turizmin lokomotif güç olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu bağlamda dünyadaki küresel ısınma faktörünün, iklimi kısmen daha serin, kıyı, deniz ve doğa güzelliği dillere destan Karadeniz kıyısındaki Samsun'u daha cazip ve avantajlı hale getirdiğini vurgulayarak; “Yıllarca denizi ve kumsalı unutmuş Samsunlulara Kurupelit'te yapılacak Yat Limanı vasıtasıyla bu keyfin yaşatılmasını ve Samsunumuzun turizmden hak ettiği payı almasını arzulamaktayım. Ayrıca Yat Limanı mendireğinin yapılması ile kıyıda yok olan kumsal yeniden oluşacak, eski güzelliğine kavuşacaktır. Sahil yolu ile birleştireceğimiz bu alanda ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Batı Bölgesi Kolektör Hattı çalışmasını da gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Kurupelit'te yapımı süren Yat Limanı'nda ilk etapta çeşitli boyutlarda yat, tekne, yelkenli ve benzeri deniz taşıtları için kışlık konaklama ve kara park alanı oluşturulacak. Ayrıca teknelerin bakımının yapılabilmesi karaya alınıp denize indirilebilmesini sağlayacak 50 ve 70 tonluk lift sistemleri kurulacak.

Gelecek yıl bitirilmesi planlanan Yat Limanı'nda; kara ve deniz gözetleme kuleleri, otopark alanı, deniz kurtarma ve müdahale ekipleri, teknelerin lojistik gereksinimlerini karşılayacak tesisler, dalgıç hizmet birimi ve benzeri tesisler de yer alacak

Ajans55
 

Bu haber toplam 954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.