1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yat Limanı Taşdibi'ne Yapılacak
Yat Limanı Taşdibi'ne Yapılacak

Yat Limanı Taşdibi'ne Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın girişimleri ile başlatılan Demre'ye yat limanı yapılma çalışmaları hız kazandı.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın girişimleri ile başlatılan Demre'ye yat limanı yapılma çalışmaları hız kazandı. Uzun süren çalışmalardan sonra Demre Yat Limanı'nın Taşdibi Plajı burnuna yapılmasına karar verildi.

Ankara'dan ve Antalya'dan gelen Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları inşaatı Genel Müdürlüğü (DLHi) uzmanlarının yaptığı çalışmalar sona erdi. Antalya Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nce Demre Taşdibi Yat Limanı vaziyet planı hazırlandı. Vaziyet planına göre, Demre Yat Limanı 272 bin metrekarelik alanı kapsayacak. Limanın rıhtım uzunluğu 290 metre, toplam iskele uzunluğu 656 metre olacak. Denizde 400, karada 300 olmak üzere toplam 700 yat kapasiteli olacak. Vaziyet planı Antalya Ulaştırma Bölge Müdürü Salih Okur'un imzası ile plan değişikliği yapılmak üzere Demre Belediyesi'ne gönderildi. Plana göre, Demre Belediyesi bölgede imar planı değişikliği yapacak.

Demre Belediye Başkan Vekili ve imar Müdürü Faruk Akbudak, 'Bize gelen yat limanı vaziyet planına göre bölgede imar planı çalışmasını başlattık. Çalışmaları kısa sürede tamamlayıp, bölgenin yeni imar planını yapacağız. Yapılan planı belediye meclisinden geçirerek, yetkililere sunacağız' dedi.

Memlekethaber

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.