1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yeni yatırımlar yolda
Yeni yatırımlar yolda

Yeni yatırımlar yolda

Gemlik Limanı için 100 milyon $ harcayan Kaan Gürgenç, üçüncü ve dördüncü faz yatırımını da gündeme aldıklarını söyledi.

A+A-

Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Gemlik'teki Borusan Lojistik Limanı yatırımının üçüncü fazına başlamayı konuşmaya başladıklarını belirtti. Borusan Limanı'nda 2008 yılında başlatılan 100 milyon dolarlık genişleme yatırımı, planlanan zamanda tamamlanırken, yatırımla, liman kapasitesinde yaklaşık iki kat artış sağlandı. Liman 10 bin TEU kapasiteli konteyner gemilerine hizmet verebilir konuma geldi.

Yatırım sonucunda Borusan Lojistik, 5 milyon ton genel kargo, 400 bin TEU konteyner ve 250 bin araç elleçleme kapasitesine ulaştı, 1.400 metre yanaşma yeri ve 280 bin metrekarelik gümrüklü ve 80 bin metrekarelik gümrüksüz terminal sahasına sahip oldu. Gürgenç, izin süreci 3 yıl süren Borusan Limanı'nın iki yıllık yapım sürecinin ardından faaliyete geçtiğini dile getirerek, "Her beş ila 10 senede krize girdiğimizi düşünürseniz, bir yatırımcının 'böyle liman yapmak istiyorum' dedikten sonra inşaata başlaması için 3 sene geçmesi inanılmaz zorluk" diye konuştu. Gürgenç, şunları anlattı: "Sizin elinizde bir kabınız varsa, onu suyla doldurabiliyorsunuz. Eğer kabınız yoksa, su da yok. Önce kap diye tarif ettiğimiz limanı yaptığımız zaman, bu kabı dolduracak su akmaya başlıyor. Önümüzdeki dönem de, ülkenin bir ikinci diple veya ikinci krizle karşılaşmayacağını görebilirsek, söyleyebilirsek, hemen üçüncü ve dördüncü fazı yapmayı planlıyoruz."

Bu haber toplam 990 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.