1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yıldırım'a 2 liman projesi
Yıldırım'a 2 liman projesi

Yıldırım'a 2 liman projesi

İtalyanlar, bugün İzmir'de inceleme yapacak Ulaştırma Bakanı'ndan Üçkuyular'a kruvaziyer limanı isteyecek. Denizcilik platformu da Alsancak için öneride bulunacak

A+A-

İzmir'de bu sabah Alsancak Limanı'nda toplantı yapıp incelemelerde bulunacak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a kentin ivme kazanan kruvaziyer turizmini daha da geliştirilmesi amacıyla iki liman projesi sunulacak. İzmir'e kruvaziyer yoluyla en fazla yolcu getiren şirket olan İtalyan Costa Crociere CEO'su Pierluigi Foschi ile Costa Crociere Başkanı Gianni Onorato, İzmir Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İzmir'e gelecek. İtalyanlar, bugün İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile Alsancak'ta buluşacak. Costa yetkililerinin, Üçkuyular'da modern bir kruvaziyer limanı yapılması önerisini Yıldırım'a iletmesi bekleniyor.

İlgi gösteriyor

Demirtaş, Costa'nın her yıl getirdiği 160 bini aşkın turist ile İzmir'e en fazla kruvaziyer yolcusu getiren şirket olmasının yanı sıra dünya kruvaziyer pazarının da en önemli şirketlerinden birisi olduğunu söyledi. Demirtaş, "Dünya pazarında bu kadar etkin ve İzmir piyasasında ilk sırada yer alan Costa'nın kentimize olan ilgisi İzmir kamuoyu tarafından da yakından biliniyor" dedi.

7 gemi yanaşacak

Bu arada, İzmir'deki denizci kuruluşların oluşturduğu, "İzmir İçin Denizcilik Kültür ve Düşünce Platformu" (İZDEN), Alsancak Limanı'nda modern bir kruvaziyer limanı yaratacak proje hazırladı. Bugün Alcasnak Limanı'nda incelemelerde bulunacak Yıldırım'a sunulacak projeye göre, şu an 2 büyük ve 1 küçük geminin yanaşabildiği limana 6 büyük, 1 küçük gemi yanaşacak. İZDEN Platformu Moderatörü olan Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer, en az yatırımla kente modern bir kruvaziyer limanı kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu proje gerçekleşirse, İTO'nun çabalarıyla önemli bir yere gelen kruvaziyer turizmi daha da büyür. İzmir kazanır, İzmirli kazanır" dedi.

Ulaştırma Bakanı bugün Balıkesir, Aydın ve İzmir'de

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün ve yarını Balıkesir ve İzmir'de geçirecek. Bugün saat 13.00'te Balıkesir'de uluslalarası standartlara çıkarılan Körfez Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirecek olan Binali Yıldırım, daha sonra Aydın'a geçecek. Aydın'dan Nazilli'ye uzatılan Raybüs seferini başlatacak olan Bakan Yıldırım, ilk sefere de katılacak. Saat 17.30'da Nazilli'de raybüs töreninde hazır bulunacak olan Yıldırım, daha sonra Seferihisar'a geçecek. Saat 20.00'de Seferihisar Yat Limanı'nın açılışını gerçekleştirecek olan Ulaştırma Bakanı, gece İzmir'de konaklayacak. Yarın sabah İzmir Limanı'nda bölge müdürleri ile bir araya gelecek olan Bakan Yıldırım, görüşmenin ardından limanda incelemelerde bulunacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ardından Alsancak Garı'nda Aliağa-Menderes Projesi'ni hayata geçiren İZBAN Şirketi ile ilgili birifing alacak. Birifing sonrasında Karşıyaka'da S.S. Yat ve Tekne İmalatçıları Endüstrisi Toplu İşyeri Kooperatifi ve Aynı Çatı Altındaki Tekne Yat İmalatçıları Derneği üyeleriyle görüşecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 16.45 uçağıyla İzmir'den ayrılacak.

 

Yeni Asır

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.