1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Yunan askerleri Kardak’a yaklaşamadı
Yunan askerleri Kardak’a yaklaşamadı

Yunan askerleri Kardak’a yaklaşamadı

Kardak krizinin 23'üncü yıldönümünde Türk donanması üç savaş gemisi ve bir sahil güvenlik botuyla adanın çevresinde devriye gezdi, Yunan askerleri bu yıl kayalıklara çelenk atamadı.

A+A-

Kardak kayalıklarına her yıl çelenk atmak için gelen Yunan yetkililer, bu yıl kayalıklara bile yaklaşamadı. Kardak kayalıklarının 23'cü yıl dönümün nedeniyle 3 savaş gemisi 1 sahil güvenlik botu bölgede devriye atarak Yunan askerlere gözdağı verdi.

Bodrum'un Gümüşlük mahallesine yaklaşık 3'5 mil uzağında olan Kardak Kayalıkların'nın 23'üncü yıl dönümünde Türk askerleri geniş güvenlik önlemleri aldı. 3 savaş gemisi 1 sahil güvenlik botu Kardak kayalıklarının etrafında devriye atarak Yunan askerlerinin Kardak’a yaklaşmaması için gözdağı verdi.

30 Ocak 1996 yılında yaşanan Kardak krizinin ardından 23 yıl geçti. Olayın yıl dönümü nedeniyle Bodrum'a 3,5 mil uzaklıktaki bölgede sahil güvenlik ekipleri ve Deniz kuvvetleri, güvenlik tedbirleri aldı. Sabah saatlerinden itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı 2 Türk savaş gemisi ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 bot, Kardak Kayalıklarına yakın bir bölgede beklemeye başladı. Öğleden sonra 1 savaş gemisi daha bölgeye geldi. Kardak kayalıklarında devriye atan Türk askerleri yunan askerlerine gözdağı verdi.

Çelenk atmadılar

23 yıldır 28 Ocak'ta Kardak kayalıklarına gelmek için havalanan Yunan askeri helikopteri Kardak kayalıklarının yakınlarında düşmüş ve 2'si pilot olmak üzere 3 askerleri hayatını kaybetmişti. Yunan yetkililer ise o günden buyana her yıl Kardak kayalıklarına gelerek çelenk atma girişiminde bulunurlardı. Kardak kayalıklarına çelek atmaları Türk askerleri tarafından önlenir Yunan askerleri ise havadan Çelenk bırakıp giderdi. Bu yıl ise Yunan askerleri bölgeye gelemedi. Geniş güvenlik önlemi alan Türk askeri kardak kayalıklarını abluka altına aldı.

Öte yandan Kardak kayalıklarına 2 mil uzaklıktaki Çavuş adasına yapılan gözetleme kulesinde 24 saat Kardak kayalıklarını izlemeye devam ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4416 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.