1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Zonguldak Limanı'na kılavuz kaptan dayanmıyor
Zonguldak Limanı'na kılavuz kaptan dayanmıyor

Zonguldak Limanı'na kılavuz kaptan dayanmıyor

Özel sektöre kiralanması gündemde olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait Zonguldak Limanı’nda şimdi de kılavuz kaptan sorunu yaşanıyor.

A+A-

Geçtiğimiz ay bir kılavuz kaptanını daha elinden kaçıran TTK, akıllanmak bilmiyor. İstifa edip giden son kılavuz kaptan, kısa bir süre sonra “kıdemli kılavuz kaptan” olacaktı.

TTK, 2013 yılında bir kıdemli kılavuz kaptanına yeterli maaş vermediği için elinde tutamamış ve bu yüzden Eren Limanı kılavuzluk hizmetini kaybetmişti. TTK, kılavuz kaptanını elinde tutabilmiş olsaydı, o zamandan bugüne Eren Limanı kılavuzluk hizmetinden yaklaşık 7-8 milyon TL kazanacaktı. Kılavuz kaptanlarına 3 kuruş zammı çok gören TTK yetkilileri, milyonların kaybedilmesine seyirci kalıyor. Uzun süreden beri kılavuz kaptan sıkıntısı yaşayan TTK, konuyu hala çözüme kavuşturmadı.

Pusula Gazetesi'nin haberine göre; piyasadaki kılavuz kaptanların üçte bir maaşına çalışan TTK kılavuz kaptanlarının istifa edip gitme nedenleri, hakettikleri maaşları alamamaları olarak gösteriliyor. Kurum, son 2 senede 4 kılavuz kaptanını bu sebepten dolayı elinden kaçırdı.

Israrla bu konuyu çözüme kavuşturmayan TTK yöneticileri, Eren Limanı’nın kılavuzluk hizmetinin kaybedilmesiyle kuruma büyük bir kar mahrumiyeti yaşatmalarına rağmen hala ders almadılar.

“Eren Limanı kılavuzluk hizmeti yapılıyor” diye 2013'te işe alınan 60 liman personeli de TTK'nın elinde fazlalık olarak kaldı. Kurumun eskiden beri tek kar eden bölümü olan liman da, tüm bu hatalardan dolayı artık zarar ediyor.

TTK yöneticilerinin, kılavuz kaptan maaş sorununa önlem almamaya devam ettiği takdirde, elindeki kılavuz kaptanları da bir gün kaybedip, Zonguldak Limanı kılavuzluk hizmetini durma noktasına getirebileceği ifade ediliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8694 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.