1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 92 kişi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü
92 kişi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü

92 kişi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü

Karadeniz'de 92 kişiyi taşıyan bir Rus uçağının düştüğü bildirildi.

A+A-

Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinden havalandıktan sonra irtibatı kesildi. 8 kişilik mürettebatla birlikte 92 kişiyi taşıyan uçağın Karadeniz'e düştüğü kaydedildi.

Rus NTV televizyonu, Tu-154 uçağında üç çalışanının bulunduğunu duyurdu. Açıklamaya göre düşen uçakta NTV muhabiri Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov vardı.

Zvezda televizyonu da üç çalışanının düşen Tu-154 tipi uçakta bulunduğunu açıkladı. Muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy Suriye'ye giden uçakta yer alıyordu.

Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, "Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu'nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz" dedi.

6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirdi. Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı" dedi.

Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı" dedi. Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, "Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu'nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz" dedi.

Putin durumla ilgili bilgilendirildi

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kazaya dair gelişmelerle ve kurtarma operasyonuyla ilgili düzenli olarak bilgi verdiğini ifade etti. Gazetecilerin Karadeniz'de düşen Tu-154 uçağıyla ilgili sorularını yanıtlayan Peskov, Putin'in kazayla ilgili özel bir talimatı bulunmadığını, şu anda ilk yardım çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

İnceleme ekibi olay yerine ulaştı

Rus Soruşturma Komitesi, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait uçağın Karadeniz’e düşmesinin ardından soruşturma başlattı. Komitenin temsilcisi Svetlana Petrenko, askeri uzmanların belgeleri ve Tu-154’ün Suriye’ye uçmasına izin veren kişilerin incelendiğini kaydetti.

Kaynak: Sputnik

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.