1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. ALTIN ÇIPA’DA HAKKI ŞEN BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
ALTIN ÇIPA’DA HAKKI ŞEN BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

ALTIN ÇIPA’DA HAKKI ŞEN BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Deniz Kültürü Derneği Başkanı ve Vira Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Şen, bu yıl 12. kez düzenlenen Altın Çıpa ödüllerinde deniz kültürüne ve denizcilik sektörüne sağladığı büyük katkılar nedeniyle başarı ödülü aldı.

A+A-

dscf0805-(1).jpg

Dünya denizcilik sektörü, İstanbul Ataköy’de yapılan 12’nci Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nde biraraya geldi. Ataköy Hilton'da düzenlenen dev organizasyona 50 ülkeden 110 yabancı temsilci katılırken, bu coşkulu gecede Hakkı Şen de başarı plaketi ile ödüllendirildi. Hakkı Şen, uzun yıllardır Vira Dergisi gibi deniz kültürüne hizmet eden bir yayın organına imza atması, Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, İklim Değişikliği Kurultayı gibi sektörde iz bırakan organizasyonlarla deniz kültürünün gelişmesine ve bu konuda farkındalık oluşturulmasına önemli bir katkı sağlaması nedeniyle ödüllendirildi. 

 dscf1063-(2).jpg

ALDIĞI ÖDÜLÜ DENİZ MELEKLERİNE ARMAĞAN ETTİ

Plaket töreni öncesinde gösterilen tanıtım filminde Hakkı Şen'in deniz tutkusuna ve bugüne kadar  gerçekleştirdiği katkılara yer verildi. Ayrıca kısa filmde Hakkı Şen’in gazetecilik geçmişi ve çalıştığı usta isimler de da kısaca yer aldı. Aldığı plaketin ardından törende kısa bir konuşma yapan Hakkı Şen, aldığı ödülün diğer ödüllerden farklı olduğunu belirterek, “Bu ödül suyun altında havasını paylaşan dalgıcın, suyun üstünde kürek çeken kayıkçının, halat atan çımacının, dalgalarda dümen kıran kaptanın, emeğini ve alın terini koyan armatörümüzün, tersanecimizin, medeniyetlerin izini süren belgeselcinin maviye kalem sallayan gazetecinin. Yani bu ödül kısacası burada olan herkesin. Bu ödülü temsilen almama karar veren komiteye teşekkür ediyorum” dedi. 

 dscf1082-(3).jpg

Hakkı Şen, ayrıca aldığı ödülü yüreği ağzında bekleyen deniz melekleri kadınlara armağan etti. Şen şöyle devam etti: “Denizcileri kıyıda bekleyen mutlaka bir gözü yaşlı kadın vardır ve bu kadınların dünyanın pek çok limanında heykeli dikilmiştir. Keşke bizim Ertuğrul Fırkateyni faciasında aylarca Sarayburnu'nda bekleyen kadınlarımızın ya da Cide'de erkek kıyafeti giyerek Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşıyan Rahime Kaptan'ın da bir heykelini yapabilseydik. Kendi adıma tornistan yok, tam yol ileri diyerek sözlerimi noktalıyorum. Bu ödül hepimizin”…

 

71 farklı ülkeden 600 denizcinin katıldığı törende, dünya denizcileri bir araya geldi. Türk ve dünya denizciliğinin prestij ödülleri arasında yer alan törende 23 firma ödüle layık görülürken, 4 kişi ve bir kuruluşa ise başarı plaketi verildi. 

 dscf1120-(5).jpg

Deniz Kültürü Derneği Başkanı ve Vira Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Şen'in yanı sıra  Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Karakaş ve CNN Türk Haber Koordinatörü Ali Güven de denizciliğe katkılarından ve haberciliğe yaptıkları hizmetlerden dolayı başarı plaketleri aldılar.

 

Bu haber toplam 6359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum