1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tartışma yaratan iltica yasası meclisten geçti
Tartışma yaratan iltica yasası meclisten geçti

Tartışma yaratan iltica yasası meclisten geçti

İkinci İltica Paketi, Alman Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Paket 2015 yılının Kasın ayından beri tartışma konusu olmuştu.

A+A-

 Alman Federal Bakanlar Kurulu, iltica yasasını sertleştiren tasarıyı kabul etti. Pakete göre geçici sığınma hakkı ile Almanya’da kalan mülteciler eşlerini ve çocuklarını getirebilmek için iki yıl bekleyecekler. Buna karşılık ise Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de mülteci kamplarında yaşayan aile fertlerinin hayatlarını tehlikeye atarak yasal olmayan yollarla Almanya’ya gelmelerini önlemek için kontenjan oluşturulacak ve her yıl belli sayıda aile ferdinin gelmesi sağlanacak.

Yeni yasada ayrıca mültecilerin uyum ve Almanca kurslarının maliyetine katkı vermeleri konusunda anlaşma sağlandı. Buna göre mülteciler kurslara aylık 10 Euro ödeyecekler.

Cezayit, Tunus ve Fas güvenli ülke olacak

Federal hükümet, Balkan ülkelerinden sonra Cezayir, Tunus ve Fas’ı güvenli ülke ilan edecek. Son zamanlarda bu ülkelerden gelen göçmen sayısının artmasıyla birlikte Cezayir, Tunus ve Fas’tan gelenlerin sınır dışı edilmesi süreci hızlanacak.

Doktor raporu almak zorlaşacak

Bazı mültecilerin sınır dışı kararını ertelemek için sağlık raporu aldığını tespit eden Alman hükümeti, doktor raporu almayı zorlaştıracak. Sadece ölümcül hastalıklarda sınır dışı ertelenebilecek. Sınır dışı kararı sonrası resmi evrakları imha ederek, kararın uygulanmasını zorlaştıran göçmenler içinde önlem alan hükümet, Berlin’de söz konusu evrakların hızlı şekilde yeniden hazırlanması için merkez kuracak.

Federal Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği İkinci İltica Paketi, Federal Meclis ve Eyalet Temsilciler Meclisi’nde kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.