1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 65 kaçak Bodrum açıklarında yakalandı
65 kaçak Bodrum açıklarında yakalandı

65 kaçak Bodrum açıklarında yakalandı

Bodrum'dan gece tekne ve yat ile iki ayrı grup halinde yola çıkan Suriye uyruklu 65 kaçak, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtınaya rağmen Yunanistan'a ait Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçti.

A+A-

Kayalıklara çarpan yat ile motoru arızalan tekneyi fark eden Yunan sahil güvenliği tarafından yakalanan kaçaklar, gözaltına alındı.

Bodrum'dan gece Yunanistan'a ait Kilimli Adası'na gitmek için denize açılan Suriye uyruklu 54 kaçağın bulunduğu 16 metrelik yat, Yunan karasularındaki Psemiros burnu yakınlarında su alıp sürüklenmeye başladı. Kayalıklara çarparak karaya oturan teknedeki kaçakları fark eden Yunan sahil güvenliği, içindekileri gözaltına alındı. Bir süre sonra yine Bodrum'dan yola çıkan 6 metrelik polyester tekne üzerindeki 11 Suriyeli kaçak, Yunan ekiplerince fark edildi. Motoru bozulan ve sürüklenen tekneden Yunan sahil güvenlik botuna alınan kaçaklar da gözaltına alındı. Kaçakların sağlık durumlarının iyi olduğu, organizatör olduğu sanılan iki Türk'ün sorgulanmak üzere Kilimli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Ege Denizi'nde 70 kilometreye ulaşan fırtınaya rağmen kaçakların yaptığı yolculuk dikkati çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.