1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avrupa’nın Denizcilik Devleri İstanbul’da
Avrupa’nın Denizcilik Devleri İstanbul’da

Avrupa’nın Denizcilik Devleri İstanbul’da

Avrupa Gemi İnşa ve Deniz Teçhizatçıları Sea Europe Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı için İstanbul'a gelen Avrupalı denizcilik şirketi temsilcileri ile organizasyonun ilk ayağı gerçekleştirildi.

A+A-

Gemi Sanayicileri Derneği GESAD tarafından organize edilen Avrupa Gemi İnşa ve Deniz Teçhizatçıları Sea Europe Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı için İstanbul'a gelen Avrupalı sektör temsilcileri etkinlik kapsamında tersane ziyaretlerine başladı. Dünyanın önde gelen tersanelerinin yetkili isimlerinin katıldığı ilk ziyaret dün Sedef Tersanesi’ne yapıldı.

Türkiye’nin önde gelen tersanelerine ziyaret

İlk olarak Tuzla'daki Sedef Tersanesi'ni ziyaret eden Avrupalı denizcilik devleri Sedef Tersanesi yetkililerinden bilgi aldılar.

Sektörün yaşanan kriz sonucundaki olumsuz etkilerinin silinmesi ve denizcilik sektörünün canlandırılması adına, önemli işbirliği imkanları sunacak olan Sea Europe Genel Kurul Toplantısı için İstanbul'da bulunan Avrupalı denizcilere, Turkon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan tarafından Sedef Tersanesi ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Sunumların ve konuşmaların ardından Sedef Tersanesi’ni gezen Sea Europe üyeleri gezinin ardından Özata Tersanesi’ni ziyaret etmek üzere Yalova’ya hareket etti.

Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven tarafından karşılanan temsilcilere, Özata Tersanesi Genel Koordinatörü  Serkan Çalbaş tarafından  Özata Tersanesi ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Sunumların ve konuşmaların ardından Özata Tersanesi’ni gezen sektör yetkilileri gezi esnasında özellikle karbon kompozit feribotun inşa sürecinin her adımını ilgiyle takip ettiler.

Tersane ziyaretlerinin ardından İstanbul’a dönen Sea Europe üyeleri, İstanbul Boğazı’ndaki keyifli bir akşam yemeği ile günü değerlendirdiler. Yemeğe Avrupalı sektör temsilcilerinin yanı sıra GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp, GESAD Genel Sekreteri Mustafa Ünar, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Süalp Ürkmez, Koray Deniz, Kaptan Erbil Özkaya, Kaptan Alev Tunç, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, GMO Başkanı Sinem Dedetaş, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli,’nın yanı sıra Türk denizcilik sektörünün önde gelen birçok ismi de katıldı.

İşbirliği yapan ve destek verenlere teşekkür

Gecede konuşan GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp “Europe Başkanları, Avrupa Denizcilik Endüstrisinin ve Türk Denizcilik endüstrisinin seçkin üyeleri ve kıymetli misafirler öncelikle davetimizi kabul edip binlerce kilometre uzaktan seyahat edip ülkemize geldiğiniz çok teşekkür eder. GESAD Türk denizcilik endüstrisinin ve Avrupa denizcilik endüstrisinin üyesi siz değerli meslektaşlarımızı ülkemizde konuk etmek bir onurdur. Avrupa Deniz Teçhizatçıları EMEC öneminde üyelerimizin de hatırlayacağı üzere 5 yıl önce Deniz Ticaret Odamız ile birlikte ev sahipliği yapmıştık. Bu genel kurul İstanbul’da gerçekleşmişti. İkinci genel kurul olarak 5 yıl önce olduğu gibi bugünde desteğini bizden esirgemeyen Deniz Ticaret Odamız Sayın Başkanı Metin Kalkavan’a teşekkür ediyorum. Alışılmış genel kurul programlarından ayrı olarak ülkemizin yüksek teknolojiye sahip olan iki tersanesi Sedef ve Özata tersanelerini saha gezileri düzenledik. Sedef ve Özata Tersanelerine gösterdikleri yakın işbirliği için teşekkür ediyorum. Hepinize verimli toplantılar ve güzel bir konaklama diliyorum. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Sağ olun, var olun” dedi.

 

dsc_7351.jpgdsc_7618.jpgdsc_7736.jpgdsc_7842.jpg

555-003.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.