1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozcaada imara açılıyor
Bozcaada imara açılıyor

Bozcaada imara açılıyor

Geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Bozcaada’nın neredeyse yüzde 90’ınında yapılaşmayı öngördüğü için ada halkı tarafından iptali için dava açılan imar planı yenilendi.

A+A-

Bozcaada’yı imara açma çalışmaları hız kesmiyor. İlk olarak 2013’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90’ını kapsayan tarımsal alanları ‘bağ evi ve tarımsal fabrika’ adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu.

HALK İPTAL İÇİN YARGIYA BAŞVURMUŞTU

Planın Bozcaada’yı şantiye alanına çevireceğini savunan Bozcaada halkı iptal için yargıya başvurmuştu. Bu dava sürerken Çevre Bakanlığı yeni bir hamle yaptı. 20 Ağustos’ta Çanakkale ve Balıkesir’in tamamını kapsayan yeni bir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı hazırladı.

Plan iptal edilmeli

BURSA Şehir Plancıları Odası Başkanı Hakan Karademir şöyle konuştu

"Planı incelediğimizde adanın güney kıyıları ile tarım alanlarının yapılaşmaya açıldığını görüyoruz. Ayrıca ada için 2040’ta 11 bin kişilik nüfus öngörüsüyle planın tamamen rant odaklı bir anlayışta hazırlandığını söylemek mümkün. Çok özel tarımsal topraklara sahip olan Bozcaada’nın tarihsel kimliği, özgün mimarisi, sosyo-kültürel yapısı ile korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bozcaada’nın böyle bir plan ile ranta kurban gideceğini düşündüğümüz için şu anda askıda olan plana itiraz edeceğiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.