1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozkır'da plaj keyfi
Bozkır'da plaj keyfi

Bozkır'da plaj keyfi

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki Karaburun sahili, yazın gelmesi ile birlikte göl sularında serinlemek isteyen tatilcilerin adresi haline geldi.

A+A-

Konya il merkezine sadece 110 kilometre mesafede bulunan Beyşehir Gölü, yaz döneminde turizm sektörüne de hizmet veriyor.

Önceki yıllarda plaj olarak işletmeye açılan göl kenarındaki Karaburun sahili, hava sıcaklığının artması ile birlikte göl sularında serinlemek isteyenleri ağırlamaya başladı. Sadece Beyşehir değil, Konya ile çevre il ve ilçelerden sahile gelenler, hem gölde yüzmenin, hem de kumsalında güneşlenmenin keyfini çıkarıyor. Plaj, aynı zamanda mangal keyfi yapmak isteyen piknikçilere de hizmet veriyor.

Karaburun Plajı İşletme Müdürü Bülent Keşan, yaptığı açıklamada, doğayla bütünleşen plajın son yıllarda günübirlik tatil yapmak isteyenlerin yanı sıra, çadır kurmak isteyenlere de hizmet verdiğini söyledi.

Plajda bulunan ahşap evlerde konaklama imkanı sunduklarını aktaran Keşan, plajda ayrıca bayanlar için özel yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Karaburun Plajı'nın Akdeniz ve Ege sahillerindeki tatil imkanlarını aratmadığını vurgulayan Keşan, daha iyi bir tanıtım yapmaları halinde bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelebileceğini kaydetti.

Keşan, bugüne kadar plajla ilgili yaşadıkları en büyük sıkıntının ulaşım sorunu olduğunu, bu sorunun da yolun asfaltlanmasının ardından ortadan kalktığını, tüm tatilcileri Beyşehir'e beklediklerini ifade etti.

Beyşehir Gölü kıyısında tatilini geçiren Şener Habir ise daha önce başka tatil yerlerine gittiklerini, bölgenin turizme kazandırılmasının ve yol sorununun çözülmesinin ardından tatil için başka adres aramaya gerek kalmadığını belirtti.

virahaber.com

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.