1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizciler Denizbank'ın iftarında buluştu
Denizciler Denizbank'ın iftarında buluştu

Denizciler Denizbank'ın iftarında buluştu

Denizbank 12. Gemiciler İftar Yemeği’ni Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde 24 Haziran’da verdi. Denizbank’ın iftarına denizcilik sektörü tam kadro katıldılar.

A+A-

Denizbank’ın geleneksel hale getirdiği gemiciler iftar yemeğinin 12.’si gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar yemeğinde denizcilik sektöründen yoğun katılım gözlendi. İftar yemeğinde hoş geldiniz konuşması yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş; denizcilik sektörüne imkanları el verdiğince destek olduklarını belirterek, bundan sonra da desteklerini devam ettireceklerini söyledi.

İHRACATIMIZI YÜKSELTTİK

Daha sonra kürsüye gelen GİSBİR Başkanı Murat Kıran da, denizcilik sektörünün dünyada krize girmesiyle zor günler yaşadıklarını, gelen siparişlerin azaldığını söyledi. Kıran bunun üzerine oturmadıklarını uluslararası arenada her türlü toplantıya katılarak tanıtımlarını yaptıklarını vurguladı. Bunun da meyvesini topladıklarını belirten  Kıran, 2008’de 2.8 milyar dolar ihracat yaptıklarına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bu tanıtım faaliyetlerimiz sonucunda krizden sonra düşen ihracat rakamımızı kademe kademe yukarı çıkardık. Bugün 1.32 milyar dolarlık ihracat rakamı söz konusu. Ne yazık ki, tamir bakım ihracat rakamına dahil edilmiyor, oysa oradan da 700-800 milyon dolarlık bir ihracat geliri söz konusu”. Murat Kıran konuşması sırasında gemi inşa sanayi ile ilgili önemli rakamsal veriler paylaştı.

TAMİR-BAKIM KÜÇÜMSENMEMELİ

Daha sonra kürsüye DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan geldi. Metin Kalkavan özellikle Akdeniz Çanağı’nda yaşanan mülteci sorununu öne çıkardığı konuşmasında, bu duruma sessiz kalınmasının bir insanlık dramı olacağını belirterek çok acil olarak AB ülkelerinin bir arada bunu çözmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Kalkavan, gemi inşa sanayinde özellikle gemi bakım, tamir konusunun çok önemli olduğunu belirterek, bu sektörün küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Aynı arabaların tamir, bakım onarım faaliyetleri gibi değerlendirilmesi gereken bir sektör olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’nin bölgede bir tamir, bakım, onarım üssü olabileceğine dikkat çekti. Metin Kalkavan denizcilerin denizcilik sektöründen kazandıklarını sadece denizcilik sektörüne yatırmamaları gerektiğini belirterek, kazanımlarının bir kısmını ya tasarrufa ya da başka sektörlere kaydırmalarının daha doğru olacağını söyledi.

Denizbank’ın baş ekonomisti Saruhan Özel de konuşmasında piyasaları değerlendirdi. Önümüzde yeni bir global ekonomik kriz olmadığına dikkat çeken Özel, ABD’nin çok yavaş da olsa faizi indireceğini belirterek, Avrupa’da faizlerin yükselebileceğine dikkat çekti. Saruhan Özel Yunanistan’ın AB’nin başına dert olmayacağına da dikkat çekti.

43742.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.