1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Extreme Sailing Series 3. kez İstanbul'da
Extreme Sailing Series 3. kez İstanbul'da

Extreme Sailing Series 3. kez İstanbul'da

Extreme Sailing Series'in İstanbul Etabı, 11-14 Eylül tarihlerinde Yenikapı sahilinde gerçekleştirilecek.

A+A-

İstanbul, 2006 yılından bu yana birçok ülkede düzenlenen ve dünyanın en yetenekli yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series yelken yarışlarına üçüncü kez ev sahipliği yapacak. Şubat ayında Singapur’da başlayarak Aralık ayında Avustralya’da sona erecek seriye 9 ülkeden 12 takım katılmakta. Bu yılın en önemli sürprizi ESS tarihinde ilk kez bir Türk takımının yarışlara katılması. Edhem Dırvana liderliğinde Team Turx adıyla yarışacak olan ekibin ev sahibi olma avantajını en iyi şekilde kullanması bekleniyor.

Bu sezon 8.kez düzenlenen Extreme Sailing Series’in 2014 yılı programında toplam 8 etkinlik yer alıyor. Şubat 2014 tarihlerinde Singapur’da başlayan seri, 19-22 Mart’ta Muscat (Umman)’da, 1-4 Mayıs’ta Qingdao (Çin), 26-29 Haziran’da Saint Petersburg (Rusya), 22-25 Ağustos’ta Cardiff’de (Galler) gerçekleştirildi. 11-14 Eylül’deki İstanbul etabı ardından 2-5 Ekim’de Nice’de yapılacak yarışlarından ardından sezon 11-14 Aralık’taki Sidney (Avustralya) etabıyla son bulacak.

Etkinlik Formatı
ESS’de yarış günleri yaklaşık 20 dakikalık en az 5 en fazla 10 yarış yapılmakta. Her teknede 5 mürettebatın yanı sıra 6.adam olarak seçilen özel misafirler yer alır. Extreme Sailing Series’in kendine has bu formatı sayesinde gerek 6.adam olan konuklar gerekse kıyıda yarışı yakından izleyenler eşsiz bir deneyim yaşarlar.

8 ayrı ülkede gerçekleştirilen her etap, filo yarışları, ikili yarışlar ve hız denemelerinin yer aldığı disiplinleri içermektedir. Her etap açık deniz yarışı ve halkın önünde yapılan stadyum yarışlarını birleştiren yarış formatından oluşmaktadır. Yelken tutkunlarının sonuçları yarış sırasında öğrenebilmeleri için su üstü hakemlik sistemi uygulanmaktadır.

EKİPLER
Extreme Sailing Series’ in bu sezonki ekipleri, 7 farklı ülkeden; 21 olimpiyat, 6 America’s Cup, 7 dünya turu yarışı, 47 dünya şampiyonası ve 28 Avrupa şampiyonası katılımı bulunan dünya çapında 40 yelkenciden oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.