1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul Üniversitesi Yangın ve Tatbikat Sahası açıldı
İstanbul Üniversitesi Yangın ve Tatbikat Sahası açıldı

İstanbul Üniversitesi Yangın ve Tatbikat Sahası açıldı

Enerjinin köklü şirketi; tecrübesini ve uzmanlığını, akademik eğitime kalıcı olarak da yansıttı: İstanbul Üniversitesi Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası İpragaz’ın katkılarıyla hizmete açıldı

A+A-

1961 yılında kurduğu ilk dolum tesisi ile LPG’nin, o döneme kadar rafineri bacasında yakılarak salınan bir atıkken bugünün dev sektörüne dönüşümünün önünü açan İpragaz, eğitim alanında da öncülük misyonuna devam ediyor. 54 yıllık köklü geçmişi ve bilgi birikimi ile birçok ilke imza atarak sektörünün gelişimine öncülük eden bugünün dev enerji markası İpragaz, TSK mensuplarından STK’lara, kamu yetkililerinden öğrencilere, itfaiye teşkilatlarından ev hanımlarına, afetzedelere kadar on binlerce kişiye verdiği eğitimle bu alanda da önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

On binlerce kişiyi eğiterek, sertifikalandırdı

LPG’nin uzman markası İpragaz, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Kocaeli Yarımca’daki Eğitim Merkezi’nin yanı sıra İstanbul Hadımköy ve İzmir Aliağa tesislerindeki “Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahaları” ile sertifika seviyesinde eğitimler veriyor. İpragaz, çeşitli üniversitelerle uzun yıllara dayanan işbirliği ile bu alanda akademik eğitime de önemli katkılarda bulunuyor. Bu kapsamda İpragaz, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerine de 10 yıl boyunca Hadımköy’deki Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahası’nda düzenli eğitimler veriyordu.

İlk akademik uygulamalı yangın eğitim alanı

Türkiye enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz, İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde önemli bir katkıda daha bulunarak, bilgi birikimi ve uzmanlığını akademik eğitime kalıcı olarak da yansıttı. İpragaz’ın teknik altyapısı ve montajını üstlendiği, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı için yaptırılan Şehit İtfaiyeci Celil Dağ & İbrahim Koray Uygulamalı Yangın Eğitim Alanı, Avcılar Kampüsü’nde 25 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehit itfaiyecilerin aileleri de törene katıldı

İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törende, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Mert Savrun ve akademik yönetimin yanı sıra Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlileri ile öğrencileri de hazır bulundular. İstanbul Üniversitesi Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası açılış törenine, İpragaz CEO’su Selim Şiper ve İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay ve İpragaz yöneticileri ile birlikte İstanbul İtfaiyesi yetkilileri de katıldılar. Açılış töreninde ayrıca, tesise adları verilen şehit itfaiyeciler Celil Dağ ve İbrahim Koray’ın yakınları da hazır bulundular. 

İpragaz, akademik hayali gerçeğe dönüştürdü

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Umay B. Fırat ve Yrd. Doç. Dr. A. Erhan Bakırca da yaptıkları konuşmada, itfaiyeciliğin önemini ve Türkiye’de son yıllarda kaydettiği gelişmelere dikkat çekerek, akademik eğitim çerçevesinde kurdukları bu hayali gerçeğe dönüştüren İpragaz’a teşekkürlerini sundular.

İpragaz CEO’su Selim Şiper, İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, İpragaz Teknik Grup Müdürü Can Toydemir ile birlikte İpragaz ve İstanbul İtfaiyesi yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.

Tatbikat renkli görüntülere sahne oldu

Şehit İtfaiyeci Celil Dağ & İbrahim Koray Uygulamalı Yangın Eğitim Alanı açılış töreninde, daha sonra itfaiye yetkilileri, öğrenciler ve İpragaz uzmanları tarafında kurtarma ve yangın söndürme tatbikatları gerçekleştirildi. Alevlerin 4-5 metre uzunluğa eriştiği tatbikat, renkli görüntülere de sahne oldu. 

tatbikat-(1).jpgtatbikat-(2).jpg

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.