1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kerç Köprüsü için start verildi
Kerç Köprüsü için start verildi

Kerç Köprüsü için start verildi

Kırım’ı Rusya'ya bağlayacak ve Kerç boğazının üzerinden geçecek Kerç Köprüsü’nün yapılması planlanan yerde ilk kazık çakıldı.

A+A-

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından Rusya ve Kırım arasında yapılması planlanan Kerç Köprüsü’nün yapılması planlanan yerde ilk kazık çakıldı.

Kerç Belediyesi, sahil kenarında kazığı çakmak için sert zeminin büyük sondalar ile delindiğini bildirdi. Neredeyse yarım metre yarıçapında deliklerin açıldığı belirtildi.

Kazıklarda metre işaretleri çizildiğini, böylece kazığın ne kadar derin çakıldığı öğrenmek çok kolay olduğunu kaydeden Kerç Belediyesi, günümüzde hazırlık aşamasında kazıkların çakılması ile zemin testi yapıldığını açıkladı. Söz konusu inşaat işleri ile ilgili resmi detayların daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kırım’ı Rusya'ya bağlayacak ve Kerç boğazının üzerinden geçecek köprünün inşaatının Rus Stroygazmontaj şirketinin yapacağı açıklanmıştı. Ancak ardından Rusya Devlet Karayolları Müdürlüğü (Rosavtodor) ve Rus Stroygazmontaj şirketinin, Kerç köprüsünün inşaat sözleşmesini imzaladığı açıklandı. İlgili sözleşme, Rosavtodor’un resmi internet sitesinde 18 Şubat tarihinde yayınlandı.

19 kilometre uzunluğunda köprünün 2018 yılının sonuna kadar inşa edilmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.