1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Korkmaz: Kırım'ı kontrol eden ülke, tüm Karadeniz'i kontrol eder
Korkmaz: Kırım'ı kontrol eden ülke, tüm Karadeniz'i kontrol eder

Korkmaz: Kırım'ı kontrol eden ülke, tüm Karadeniz'i kontrol eder

CRM Danışmanlık Genel Direktörü Volkan Nurettin Korkmaz, Kırım'ın jeopolitik ve ekonomik önemine dikkat çekerek, Kırım'ı kontrol eden ülkenin tüm Karadeniz'i kontrol edebileceğini söyledi.

A+A-

Ukrayna krizinin başlamasının ardından Kırım, 21 Mart 2014'te Rusya'ya bağlandı. Diğer yandan Doğu Ukrayna'da (Donbass) Minsk Anlaşması ile ateşkes kararı alınmasına rağmen bölgede çatışmalar devam ediyor ve bu, Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerde de gerilimin sürmesine neden oluyor.

Türkiye ise Ukrayna krizine siyasi anlamda çok fazla müdahil olmadan ve Rusya ile ekonomik ilişkilere zarar vermeden, Kırım bölgesinde başta turizm olmak üzere çeşitli alanlarda yatırımlar gerçekleştiriyor. Türkiye'nin Rusya ile ekonomik ve siyasi alanlardaki işbirliği de devam ediyor.CRM Danışmanlık Genel Direktörü Volkan Nurettin Korkmaz'ın bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili tespitleri ise şöyle:

'TÜRK ŞİRKETLERİ KIRIM'DA  CİDDİTURİZM YATIRIMLARI YAPIYOR'

"Kırım'la ekonomik etkileşimimizin hacmi küçük. Bu hacmi arttırmak için turizm yatırımları yapılıyor. Ciddi bir şekilde Kırım'daki otel satışı, yatırımcı aranması konusunda yetki almak üzere, Karadeniz turizm sektöründe Kırım'ın geliştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Devlet stratejisinin turizme yönelmesi için, ayrıca bir politika üretilmesi amacıyla görüş paylaşımına yönelik bir kongre düzenleme planları var. Putin ve Erdoğan da bizzat bir işbirliğini yönetiyor."

'PUTİN-ERDOĞAN YAKINLAŞMASI, OLUMSUZ KAMPANYALARIN EN BÜYÜK NEDENİ'

"ABD'nin de AB'nin de en çok korktuğu, onların gözünde kale olan ülke, şu anda Türkiye. Çünkü Türkiye öyle bir konuma sahip bir ülke ki, hangi tarafta yer alırsa dengeleri değiştirebilecek kapasiteye sahip. Şu anda Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki yakınlaşma, stratejik olarak işbirliğine gidilmesi, olumsuz kampanyaların en büyük nedeni. Bu arada devlet politikaları birleşirken, halklar da birleşti. O nedenle Türkiye'den giderek Rusya'da iş yapacak yatırımcıların ya da oradan Türkiye'ye gelerek iş yapacak kişilerin, ticaret yapmasını ne kadar kolaylaştırırsak bu ittifak daha da gelişecektir. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı gibi çok daha fonksiyonel, verimli ve belirleyici yönü konusunda ortak projeler, politikalar, stratejiler üretebiliriz. Bu yönde bir adım atmamız gerektiğini düşünüyorum."
 

virahaber.com

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.