1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. NATO'dan yunus ve deniz aslanlarıyla askeri tatbikat
NATO'dan yunus ve deniz aslanlarıyla askeri tatbikat

NATO'dan yunus ve deniz aslanlarıyla askeri tatbikat

NATO, Karadeniz'de Amerikan ordusu tarafından eğitilen yunus ve denizaslanlarının da katıldığı bir askeri tatbikat düzenleyecek.

A+A-

Izvestiya gazetesinin haberine göre, ABD ve Karadeniz'e kıyısı olan NATO ülkelerinin deniz kuvvetlerinin düzenleyeceği tatbikata, ABD Ordusu'na ait 20 yunus ve 10 denizaslanı da katılacak. Bu çerçevede 'Düşman radarlarını şaşırtma, yunus ve denizaslanlarıyla mayın avlama ve deniz kuvvetlerine bağlı dalgıçlarla su altı operasyonları düzenleme' tatbikatları düzenlenecek. Tatbikatta Amerikan ordusu tarafından geliştirilen yeni su altı operasyon silahları da denenecek. Izvestiya, Amerikan ordu kaynaklarına dayanarak, tatbikatta, askeri yunus ve denizaslanları için geliştirilen yeni bir zırhın da deneneceğini duyurdu. 

Öte yandan Amerikan ordusu, Rusya'ya sınırı olan Polonya ve Estonya'da askeri tatbikat yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 150 Amerikan askerinin katılması ve askeri tatbikatların önümüzdeki birkaç hafta içinde yapılması beklenen tatbikata Polonya ve Estonya'nın yanı sıra başka Doğu Avrupa ülkelerin de katılabileceği duyuruldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.