1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Arktik bölgesine savaş gemisi gönderdi
Rusya, Arktik bölgesine savaş gemisi gönderdi

Rusya, Arktik bölgesine savaş gemisi gönderdi

Rusya, Kuzey Kutbundaki Arktik bölgesinde bulunan yeraltı zenginliklerinde hakkı bulunduğunu göstermek için bölgeye savaş gemisi gönderdi.

A+A-

Rusya Kuzey Donanması sözcüsü Andrey Lusik, savaş gemisi birliğinin Rusya'daki Severomorsk limanından ayrılarak Barents Denizine ulaştığını, gemi birliğinin Rusya'nın kuzeyindeki buzdağlarının ne kadar eridiğini de tesbit etmek için görevlendirildiğini bildirdi.

Rusya bir süre önce BM'ye bir dilekçe vererek, Kuzey Kutbundaki Arktik bölgesinin büyük bölümünde hakkı olduğunu belirtti. Bölgede çok büyük petrol ve gaz yataklarının bulunduğu tahmin ediliyor.

Kuzey Kutbunda buzdağları giderek eridiği için bölgeye ulaşım da giderek kolaylaşıyor. Ancak bölgedeki toprak dağılımı tam bir şekilde henüz ortaya konulmuş değil. Rusya, topraklarının Kuzey Kutbuna kadar uzandığını, bu yüzden kutbun da kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Ancak aynı bölgeye yakın Danimarka, Kanada, Norveç ve ABD de hak iddia ediyorlar.

Lusik'in bildirdiğine göre Kuzey Kutbuna gönderilen gemi birliğinde savunma denizaltısı 'Severomorsk' ve helikopterlerin inebildiği 'Georgi Pobedonosez' ve 'Kondopoga' isimli savaş gemileri bulunuyor. Ayrıca bir tanker gemi, iki vinç gemisi ve bir kurtarma gemisi birlik içinde görev yapıyor. Bu gemilerden bazılarının Yeni Sibirya'daki adalarda demir atacakları, gemi birliğiyle askeri tatbikat da yapılacağı bildirildi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.