1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yunan Deniz Kuvvetleri’nden Türk denizciye yardım
Yunan Deniz Kuvvetleri’nden Türk denizciye yardım

Yunan Deniz Kuvvetleri’nden Türk denizciye yardım

Yunanistan’ın Kalamata şehri açıklarındaki bir ticari gemide yaralanan Türkiye vatandaşı için Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ait helikopter seferber edildi.

A+A-

Liberya bayraklı Altamira adlı ticaret gemisi mürettebatından olan bir Türk vatandaşı, Kalamata’nın batısından 100 deniz mili uzaklığında geminin seyrettiği sırada güvertede düşerek kafasından ciddi şekilde yaralandı.

Yaralanan Türk vatandaşını Kalamata havaalanına Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B Aegean Hawk tipi helikopter getirdi. Helikopter için yardım talebi Araştırma ve Kurtarma Koordinasyon Ortak Merkezi tarafından dün sabah saatlerinde geldi.

Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Evangelos Apostolakis’in yaptığı bilgilendirme sonrası Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos helikopterin seferber edilmesi talimatını verdi.

Helikopter yaralıyı Kalamata’dan 100 deniz mili uzaklıkta bulunan gemiden alırken, yaralı daha sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralanan Türk vatandaşının sağlık durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.