1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İHH gemiyi ucuza almış
İHH gemiyi ucuza almış

İHH gemiyi ucuza almış

Gazze’ye yardım konvoyu içinde İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan ve halen İsrail’in Aşdod Limanı’nda bekletilen Mavi Marmara gemisine ilişkin soru işaretleri artıyor.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Mavi Marmara’yı 2 milyon 250 bin TL bedelle satmak için çıktığı iki ihaleyi sonuçlandıramadığı, gemiyi ederinin çok altına 1 milyon 800 bin TL’ye İHH’ye sattığı anlaşıldı.

Geminin satışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk olarak 6 Ocak tarihinde ihaleye çıktı. KDV hariç 2 milyon 250 bin TL bedelle çıkılan bu ihale, alıcı olmayınca, 2286 dosya numarası ile 27 Ocak tarihine ertelendi.

Bu tarihte de ihale sonuçlandırılamayınca, bu kez satış işlemi için üçüncü kez tarih belirlendi. Kapalı teklif usulü ile 24 Mart’ta yapılan ihalede geminin muhammen bedeli 1 milyon 800 bin lira, iştirak teminatı 180 bin lira olarak belirlendi.

Yani gemi, üçüncü ihalede 2 ay öncesine göre 450 milyon TL daha az bir bedelle satışa çıkarıldı. Bu ihalede gemi İHH’ye satıldı. İHH ihalede hiç arttırıma gitmedi.

1989 yılında inşa edilen 525 tonluk, 1080 kişi yolcu kapasiteli (yaz-kış), günde 24 ton yakıt sarfiyatlı Mavi Marmara yolcu gemisinin bu fiyata satılmış olması dikkat çekti.

 

Cumhuriyet

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.