1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soğuk hava ve yoğun kar yağışlarına dikkat!
Soğuk hava ve yoğun kar yağışlarına dikkat!

Soğuk hava ve yoğun kar yağışlarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile vatandaşlar yurt genelinde soğuk hava ve yoğun kar yağışına karşı uyarıldı.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile ülkemizde Cuma gününden itibaren balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Halen Yüksek Basınç Merkezi'nin etkisi altında olan Türkiye'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte iç kesimlerde yer yer sis hadisesi etkili olacağı belirtildi. Dün akşam saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerden başlayan ve bugün doğu kesimler hariç ülke genelinde yağışlar görülmesi bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bugün kuzey, iç ve batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

6 Ocak Cuma günü, batı kesimlerde ilk önce kuvvetli lodosla beraber Marmara ve Ege'de yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, önce Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul ve Marmara genelinde kuvvetli kuzeyli rüzgar ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

7 Ocak Cumartesi günü, kar yağışlarının iç kesimlere doğru etki alanını genişletmesi; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1891 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.