Vira Haber
  • GÜNCEL
  • DENİZ TİCARETİ
  • EKONOMİ
  • DENİZ KÜLTÜRÜ
  • IMO & AB
  • SİTENE EKLE
  • BALIKÇILIK
  • ÇEVRE
  • SEKTÖRDEN
  • Kategoriler
    • BALIKÇILIK
    • BİLGİSEL
    • BOĞAZLAR
    • ÇEVRE
    • DENİZ KAZALARI
    • DENİZ KÜLTÜRÜ
    • Deniz Ticareti
    • DENİZ ULAŞIMI
    • DÜNYA
    • DZKK
      • Sahil Güvenlik
    • EĞİTİM
    • EKONOMİ
    • ENERJİ
    • Gemi & Yat İnşa
    • GÜNCEL
    • IMO & AB
    • KIBRIS
    • KÜRESEL ISINMA
    • KURUMSAL
    • LİMAN
    • LOJİSTİK
    • MARİNA
    • RÖPORTAJ
    • SAVUNMA SANAYİ
    • SEKTÖRDEN
    • SERBEST KÜRSÜ
    • Sitene Ekle
    • SU SPORLARI
    • TURİZM
    • VİRA MARITIME
  • Foto Galeri
    • BALIKÇILIK
    • DENİZ
    • DENİZ KÜLTÜRÜ
    • DENİZ TİCARET ODASI
    • DONANMA
    • DÜNYA
    • EĞİTİM
    • GEMİ
    • GÜNCEL
    • SEKTÖR
    • SİNEMA
    • SPOR
    • SUALTI
    • VİRA DERGİSİ
    • YAŞAM
    • YAT VE TEKNE
  • Web TV
    • Genel
    • Röportaj
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
  • KARDAK KAHRAMANLARI 30 YIL SONRA O AĞACIN ALTINDA
  • Akdeniz ve Marmara’da sıcaklık stresi artıyor
  • Bakan Uraloğlu: "2025 Yılında Elleçlenen Yük Miktarı 553 Milyon 268 Bin 303 Tona Ulaştı"
  • Bakan Bayraktar: "Günlük 200 Milyon Metreküplük Bir Gazı Gemilerle Alır Hale Geleceğiz"
  • Beyşehirli Balıkçılara 2026 Desteği
  • Alanya'da Toz Taşınımı ve Sağanak Yağış Denizin Rengini Değiştirdi
  • Sarıyer Baltalimanı Sahilindeki Kirlilik Havadan Görüntülendi
  • Marmaris'te 2 Caretta Caretta Kıyıya Vurdu
  • Kastamonu Açıklarında Vurulan ve Sarıyer'de Karaya Oturan Gemi Havadan Görüntülendi
  • Kemer Barajı’nda Doluluk Oranı Yüzde 34’e Yükseldi
İstanbul4 °C
  1. HABERLER

  2. İskenderun Körfezi Haberleri

İskenderun Körfezi’nde Deniz Ticareti Hız Kesmiyorİskenderun Körfezi’nde Deniz Ticareti Hız KesmiyorİMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, 2024 ve 2025 yıllarının ilk çeyrek verilerini değerlendirerek, İskenderun Körfezi’nde deniz ticaretinin artan bir ivmeyle büyümeye devam ettiğini açıkladı.
İskenderun Körfezi’nde Deniz Ticareti Hız Kesmiyorİskenderun Körfezi’nde Deniz Ticareti Hız Kesmiyor
Akdeniz'de Oksijen Seviyesini Düşüren Kirlilik: Mersin ve İskenderun Körfezleri Öne ÇıkıyorAkdeniz'de Oksijen Seviyesini Düşüren Kirlilik: Mersin ve İskenderun Körfezleri Öne ÇıkıyorODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, Akdeniz'in en kirli bölgelerinin Mersin ve İskenderun körfezleri olduğunu, kirliliğin oksijen seviyelerinin düşmesine yol açarak deniz canlıları için büyük tehdit oluşturduğunu belirtti.
İskenderun Körfezinde Nesli Tükenmekte Olan Akdeniz Foku Kameralara Yakalandıİskenderun Körfezinde Nesli Tükenmekte Olan Akdeniz Foku Kameralara Yakalandı
Depremzede Balıkçılar Yeni Sezondan UmutluDepremzede Balıkçılar Yeni Sezondan UmutluDeprem bölgesi Hatay'da balıkçılar, av yasağının sona ermesinin ardından törenle 'vira bismillah' diyerek Akdeniz'e açıldı.
İskenderun Körfezi'ne Bırakılan Yapay Resiflerle Canlı Çeşitliliği Artacakİskenderun Körfezi'ne Bırakılan Yapay Resiflerle Canlı Çeşitliliği Artacak
İskenderun Körfezi'nde Karaya Oturan Gemi Yüzdürülerek İzmir'e Götürülecekİskenderun Körfezi'nde Karaya Oturan Gemi Yüzdürülerek İzmir'e Götürülecekİskenderun Körfezi'nde 11 Mart'ta fırtına nedeniyle karaya oturan Gabon bayraklı "Moraz" isimli yük gemisinin su alan makine dairesinde yürütülen kaynak ve su tahliye işlemleri tamamlandı.
Ukrayna'dan Mısır Taşıyan "Arizona" Gemisi İskenderun Körfezi'ne UlaştıUkrayna'dan Mısır Taşıyan "Arizona" Gemisi İskenderun Körfezi'ne Ulaştı
İskenderun Körfezi'nde rahatsızlanan yük gemisinin kaptanı hastaneye kaldırıldıİskenderun Körfezi'nde rahatsızlanan yük gemisinin kaptanı hastaneye kaldırıldıİskenderun Körfezi'nde rahatsızlanan yük gemisinin yabancı uyruklu kaptanı hastanede tedavi altına alındı. Kaptanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İskenderun Körfezi'nde bir gemide çıkan yangın söndürüldüİskenderun Körfezi'nde bir gemide çıkan yangın söndürüldü
Kokain Ele Geçirilen Gemide 4 TutuklamaKokain Ele Geçirilen Gemide 4 TutuklamaKolombiya'dan İskenderun Körfezi'ne gelen ve Emniyet güçlerinin operasyonu sonucu kokain taşıdığı tespit edilen gemiden 4 mürettebat tutuklandı.
Körfez Dalış Merkezi için müjde geldiKörfez Dalış Merkezi için müjde geldi
İskenderun Körfezi'nde yerli türler azaldıİskenderun Körfezi'nde yerli türler azaldıİskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan, İskenderun Körfezi'nde yaşayan canlıların yaklaşık yüzde 50'sini egzotik türlerin oluşturduğunu söyledi.
Kıran Holding’den yangın açıklamasıKıran Holding’den yangın açıklaması
Basra ile İskenderun arasında ticaret hızlanacakBasra ile İskenderun arasında ticaret hızlanacakİskenderun'da ziyaretlerde bulunan Irak-Basra Ticaret Odası Başkanı Majed Mozan, Basra ile İskenderun Körfezi arasında ticari ve lojistik bağları güçlendirmek istediklerini belirtti.
Hacizli gemi, 4 yıl sonra 20 milyon liraya satıldıHacizli gemi, 4 yıl sonra 20 milyon liraya satıldı
Kaybolduğu iddia edilen gemi bulunduKaybolduğu iddia edilen gemi bulunduDün öğlen saatlerinde İskenderun'dan Mağusa’ya gelmek üzere hareket edip iirtibatı kesilen Sunlight" isimli yük gemisi bulundu.
Hatay’da Atakaş Limanı’na ilk gemi yanaştıHatay’da Atakaş Limanı’na ilk gemi yanaştı
İskenderun limanı ve sanayisi ile gelecek vaad ediyorİskenderun limanı ve sanayisi ile gelecek vaad ediyorİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden DTO Başkanı Kalkavan, ‘’İskenderun Körfezi konumu nedeniyle çok önemli. Körfezde boru hatları, müthiş bir sanayileşme, Kocaeli den sonra en yoğun sanayileşmenin olduğu yer’’ dedi.
ASFAT AŞ ile İzmir Alaybey Tersanesi'nin önü açıldıASFAT AŞ ile İzmir Alaybey Tersanesi'nin önü açıldı
Med Marine, İzmit Körfezi’ne 12. römorkörünü gönderdiMed Marine, İzmit Körfezi’ne 12. römorkörünü gönderdiMed Marine’in, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında Ereğli Tersanesi’nde inşa ettirdiği MED YARIMCA isimli römorkör İzmit Körfezi’nde hizmete alınıyor.
Rumlar'dan flaş iddia! Türkler doğalgaz bulduRumlar'dan flaş iddia! Türkler doğalgaz buldu
Bu balıklar 4 yıl yasak!Bu balıklar 4 yıl yasak!Bakanlık, Orfoz ile Lagos balıklarının avlanması, nakledilmesi ve satılması 4 yıl süreyle yasakladı. Bu balıkları yakalayanlara, her bir balık için 1113 TL para cezası uygulanacak.




  • Bakan Yumaklı: "Türk Somonu İhracatı 500 Milyon dolara Ulaştı"Bakan Yumaklı: "Türk Somonu İhracatı 500 Milyon dolara Ulaştı"
  • Çanakkale Boğazı'nın Rengi Değişti; Avrupa Yakası Mavi Olarak KaldıÇanakkale Boğazı'nın Rengi Değişti; Avrupa Yakası Mavi Olarak Kaldı

ÇOK OKUNANLAR
  • Bakan Bayraktar: "Günlük 200 Milyon Metreküplük Bir Gazı Gemilerle Alır Hale Geleceğiz"Bakan Bayraktar: "Günlük 200 Milyon Metreküplük Bir Gazı Gemilerle Alır Hale Geleceğiz"
  • KARDAK KAHRAMANLARI 30 YIL SONRA O AĞACIN ALTINDAKARDAK KAHRAMANLARI 30 YIL SONRA O AĞACIN ALTINDA
  • Akdeniz ve Marmara’da sıcaklık stresi artıyorAkdeniz ve Marmara’da sıcaklık stresi artıyor
  • Alanya'da Toz Taşınımı ve Sağanak Yağış Denizin Rengini DeğiştirdiAlanya'da Toz Taşınımı ve Sağanak Yağış Denizin Rengini Değiştirdi
  • Bakan Uraloğlu: "2025 Yılında Elleçlenen Yük Miktarı 553 Milyon 268 Bin 303 Tona Ulaştı"Bakan Uraloğlu: "2025 Yılında Elleçlenen Yük Miktarı 553 Milyon 268 Bin 303 Tona Ulaştı"
Vira Haber
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
  • RSS
  • İmsakiye
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2020

Vira Haber

 |  +90 542 236 66 38  |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Bakan Bayraktar: "Günlük 200 Milyon Metreküplük Bir Gazı Gemilerle Alır Hale Geleceğiz"
    • KARDAK KAHRAMANLARI 30 YIL SONRA O AĞACIN ALTINDA
    • Akdeniz ve Marmara’da sıcaklık stresi artıyor
    • Alanya'da Toz Taşınımı ve Sağanak Yağış Denizin Rengini Değiştirdi
    • Bakan Uraloğlu: "2025 Yılında Elleçlenen Yük Miktarı 553 Milyon 268 Bin 303 Tona Ulaştı"
    • Beyşehirli Balıkçılara 2026 Desteği
    • Sarıyer Baltalimanı Sahilindeki Kirlilik Havadan Görüntülendi
    • Yapay Zekâ Tabanlı HR Girişimi Stafio.ai Satış Liderliğine Ali Burçin Eke’yi Getirdi
    • Tekne ve Yat Sektörü ‘Karada’ Buluşuyor
    • Marmaris'te 2 Caretta Caretta Kıyıya Vurdu
    • TÜRKLİM Genel Kurulu’nda 2026 Vizyonu: Lojistik Bağlantısallık ve Yeşil Dönüşüm Ön Planda
    • Marmaris’te Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı
    • Alanya'da Denizde Erkek Cesedi Bulundu
    • İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
    • Atotech Maritim’den Denizcilik Şirketlerine AB Çevre Regülasyonlarında Entegre Uyum Desteği