1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. “Erdem Karadeniz” denize indirildi
“Erdem Karadeniz” denize indirildi

“Erdem Karadeniz” denize indirildi

Dentur Avrasya Grup çatısı altında hizmet verecek “Erdem Karadeniz” isimli tekne denize indirildi.

A+A-

Dentur Avrasya Grup çatısı altında hizmet verecek “Erdem Karadeniz” isimli tekne denize indirildi. Karadeniz Kara ve Deniz Taşımacılığı Turizm Limitet şirketi adına Çakırlar Tersanesi’nde inşa edilen gemi Üsküdar-Beşiktaş hattında sefer yapacak.



Beşiktaş-Üsküdar hattında sefer yapacak
Denize indirme töreninde konuşan Karadeniz Kara ve Deniz Taşımacılığı Turizm Limited şirketi Genel Müdürü ve Dentur Avrasya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hurşit Karadeniz, Dentur Avrasya’ya hizmet verecek teknenin Türk Loydu klasında CE rotasyonunda yapıldığını söyledi. 700 yolcu taşıma kapasitesine sahip geminin Beşiktaş-Üsküdar hattında sefer yapacağını belirten Karadeniz, teknenin Avcılar-Adalar, Eskihisar-Topçular hatlarında çalışabileceğini ve Boğaz turları için kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yılbaşında üç tekne denizle buluşacak
İnşasına 2008 Ocak ayında başladıkları Erdem Karadeniz teknesini denizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çakırlar Tersanesi Genel Müdürü Erol Yalçınkaya, Dentur Avrasya Grup için 9 tekne daha yapacaklarını belirtti. Bu teknelerden dördündün inşasına başladıklarını ve üçünü yılbaşında suya indirmek istediklerini ifade eden Yalçınkaya, yeni inşanın yanı sıra tamir ve bakım işlerinin de aynı hızla devam ettiğinin altını çizdi. Kriz dönemini de değerlendiren Yalçınkaya, “Krizden önce 150 kişi istihdam ediyorduk. Ama krizle beraber çalışan sayımız 70’e düştü ve devletin hiç yardımını görmedik” diye konuştu.

Boy: 42 metre
En: 10 metre
Motor: 800*2 beygirlik Deawoo Motor
Yolcu kapasitesi: 700 kişi

Virahaber

Bu haber toplam 3308 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.