1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İlk yük treni Aliağa'ya gitti
İlk yük treni Aliağa'ya gitti

İlk yük treni Aliağa'ya gitti

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Lojistik Merkezi'nden ilk yüklü tren, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 'ın katıldığı törenle, Aliağa Nemport Limanı'na gitmek üzere yola çıktı.

A+A-

Bakan Arınç, Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eserin ortada olduğunu, konuşmaya gerek olmadığını, Organize Sanayi Bölgesi'nin başarıdan başarıya koştuğunu, bundan da herkesin gurur duyduğunu söyledi.

Bütün Organize Sanayi Bölgeleri'nin, üretken, başarılı, ihracata yönelik, istihdamı arttıran büyük yatırımlar içinde olduklarını, Manisa'nın altyapısıyla, üst yapısıyla mükemmel organize sanayi bölgesine sahip olduğunu, büyük potansiyele sahip bulunduğunu bildiren Bakan Arınç, bu potansiyelin son 2-3 yıldan bu yana MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve yönetiminde yüzde 100 kapasiteye ulaştığını dile getirdi. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta Yunanistan dönüşünde buranın açılışını gerçekleştirdiğini anımsattı.

MOSB'nin her zaman başarıyla anıldığını, bugün de önemli bir yüklemeyi yaptıklarını ifade eden Arınç, şunları söyledi:

''Burası demir yolu bağlantısıyla Aliağa'daki yükleme yapılacak deniz ulaşımına açık bölgeye inşallah salimen ulaşacak. Bu limanlardaki yükleme kapasiteleri de son yıllarda epeyce arttı. Böylelikle tırları, kara yolunu kullanmadan çok daha ucuza, çok daha yüksek kapasiteyle demir yolu ulaşımıyla bunu başarıyoruz.

Şu anda İndesit firmasının buzdolaplarını Fransa'ya gönderdiğini duydum. Hem yüklenici firmaya, hem İndesit, hem de organize sanayi bölgemizdeki bu imkandan yararlanacak olan bütün firmalara tebriklerimi sunuyorum. Allah kazadan, beladan saklasın. Allah hayırlı işler versin. İnşallah yeni istihdamlarla, yeni ihracatla Türkiye'nin ekonomisine büyük ölçüde katkıda bulunacaksınız.

Organize Sanayi Bölgemiz ekonomik çalışmalarla da yetinmiyor, sosyal sorumluluk düşüncesi içerisinde okuldan yola kadar sosyal alanlarda yaptığı pekçok işle de Manisalının hizmetinde bulunuyor. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Yeni faaliyetimiz hayırlı uğurlu olsun.''

Diğer Konuşmalar

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, lojistik merkezinden giden ilk yükün Aliağa Biçerova İstasyonu'na, oradan da Nemport limanına giderek, gemiye yükleneceğini belirtti. Türek, bugün açılan hattın, Bandırma Limanı'ndan Tekirdağ Limanı'na ulaşacak ve oradan Avrupa'ya açılacak düzenli bir hat haline gelmesini temenni ettiklerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'da önemli bir hizmetin daha gerçekleştirildiğini söyledi. Manisa'nın her gün değişik hizmetlerle karşılaştığını, merkezi hükümetin Manisa'ya gereken değer verdiğini, yıllardır ihmal edilen açığın kapatılması için hükümetin önemli destekler verdiğini dile getirdi.

Eğitim, sağlık, ulaşım, ihtiyaç hissedilen bütün alanlarda Manisa'nın yılların ihmalinin ortadan kaldırıldığını vurgulayan Tanrıverdi, Manisalılara seslenerek, ''Sizler bizlere güveniyorsunuz, bizler de size güveniyoruz. Karşılıklı birbirimizi seviyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, İndesit firmasına ait buzdolabı yüklü 21 konteyner, trene yerleştirilerek Aliağa'ya gönderildi.

 

Zaman

Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.