1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. İsimlendirme töreni 2 Haziran'da
İsimlendirme töreni 2 Haziran'da

İsimlendirme töreni 2 Haziran'da

Costa Kruvaziyer gemilerinin yeni bayrak gemisi Costa Favolosa'nın inşası tahmin edilen tarihten önce biterek isimlendirme törenini 2 Haziran'da yapacak.

A+A-

Avrupa'nın 1 numaralı kruvaziyer gemi şirketi olan ve bütün filosunu İtalyan bayrağı ile yüzdüren Costa Cruises’in yeni bayrak gemisi Costa Favolosa Mayıs ortasına kadar Trieste Limanı'nda son bakım işlemlerini görecek.

Tersanedeki süresi boyunca geminin gövdesi temizlenip incelenecek ve Mayıs sonuna doğru yapılacak olan deniz üstü denemeleri için hazırlanacak. Deniz üstü denemelerinde gemi açık denizdeyken geminin bütün elektronik sistemlerinde, aksamında ve motorlarında bir seri test yapılacak.

Costa’nın yaptığı açıklamada, Costa Favolosa'nın 247 metrelik, 114,500 gros tonluk, 3,800 konuk kapasitesine sahip, İtalyanlar tarafından yapılmış İtalyan bayraklı en büyük gemi olduğu ifade edildi. İtalyan bayraklı gemiyle ilgili; ‘İtalyan yapımı mükemmelliğini dünya denizlerinde gösterecek’ ifadesi kullanılırken isimlendirme seremonisinin halka ve şehre açık olduğu bildirildi. ‘İtalya’ya, Trieste Limanı'na ve şehrine bize sürekli olarak gösterdikleri destekten dolayı saygımızı göstermek istiyoruz’ ifadesi kullanıldı.

denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 1064 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.