1. HABERLER

  2. DZKK

  3. İspanya 5 yeni fırkateyn inşa ettirecek
İspanya 5 yeni fırkateyn inşa ettirecek

İspanya 5 yeni fırkateyn inşa ettirecek

Son dönemlerde ordusunu güçlendirmek ve yenilemek için harekete geçen İspanya’dan yeni bir adım geldi. İspanya Bakanlar Kurulu, beş adet F-110 sınıfı fırkateyn inşasını onayladı.

A+A-

Toplam maliyeti 4,317 milyar Euro olması planlanan proje kapsamında İspanya, beş adet F-110 tedarik edecek. Navantia Firması’nın ana yükleniciliğinde yürütülecek olan faaliyetlerde inşa edilecek olan gemiler, hâlihaızrda görev yapan F-80 sınıfı platformların yerini alacak. Projenin ekonomi ve işgücüne önemli fırsatlar sunacağı ve yeni istihdamlar yaratacağı da belirtildi. Ödeme planının 2019 yılında başlayacağı ve 2032 yılında sona ereceği de açıklandı.

145 metre uzunluğunda olacağı açıklanan gemilerin genişliği ise 18 metre olacak. 5 bin 900 ton deplasmana sahip olması planlanan platformlar, 145 kişilik mürettebatla idare edilecek. Fırkateynlere ilave olarak Bakanlar Kurulu Kara Kuvvetleri için Dragon 8x8 araç geliştirme ve edinim süreci için 2,1 milyar Euro’luk bütçeyi de onayladı. Ayrıca Eurofighter modernizasyonu için tahsis edilen 906 milyon Euro’luk bütçeye ek olarak 2023 yılı için ayrılan 9,254 milyon Euro’luk bütçenin de tükendiği açıklandı.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 7967 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.