1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kerç Boğazı'nda iki gemide yangın çıktı:11 ölü
Kerç Boğazı'nda iki gemide yangın çıktı:11 ölü

Kerç Boğazı'nda iki gemide yangın çıktı:11 ölü

Kerç Boğazı'nda çarpışan iki gemi çarpışmanın ardından yanmaya başladı. Gemilerin mürettebatı içinde Türklerin de bulunduğu belirtildi. Yangında gemilerdeki 11 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de kurtarıldığı gelen bilgiler arasında...

A+A-

Kerç Boğazı'nda iki gemi alev aldı, mürettebatı içinde Türkler de var.. Rusya Dış İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kerç Boğazı'nda iki geminin çarpışmasının ardından alev aldığı duyuruldu. Gelen ilk bilgilere göre, 2 gemide 11 kişi hayatını kaybetti. 14 kişi kurtarıldı.Yangın çıkan iki gemideki 31 mürettebat arasında Türklerin de olduğu öğrenildi.

Kerç Boğazı'nın Rusya kıyısında yaşanan patlamaların ardından 2 gemi alev alıp yanmaya başladı. Aralarında Türklerin de bulunduğu belirtilen mürettebat denize atlayarak canını kurtarmaya çalışırken, olayda 10 kişinin yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Kazazedelere yardım için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Akşam saatlerinde Kerç Boğazı'ndan hareket eden ve Tanzanya bayraklı 'Maestro' ve  Sri Lanka bayraklı 'Kandy' isimli gemilerde kısa süre sonra patlama ve ardından yangın çıktı.

Can pazarının yaşandığı olayda gemilerden biri tamamen alev topuna dönüşürken, mürettebat canını kurtarabilmek için denize atladı. Gemideki patlama ve ardından çıkan yangın, bölgede bulunan bir başka gemideki mürettebat tarafından kaydedildi. Her iki gemiden denize atlayan mürettebatın kurtarılması ve gemilerdeki yangınların söndürülmesi için bölgeye kurtarma gemileri sevk edildi.

Gemilerden birinde 17 diğerinde ise 14 kişinin bulunduğunun belirtilirken Tanzanya bayraklı gemilerde Türk ve Hintli mürettebatın olduğu bildirildi.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı gemilerde bulunan 31 mürettebat içinde 16 Türk vatandaşının yanı sıra Hindistan vatandaşlarının olduğu ve yangınla birlikte mürettebatın denize atladığını da ifade etti. Son gelen bilgilere göre mürettebattan 11 kişinin hayatını kaybettiği, belirtildi.Hayatını kaybedenlerin uyruğu hakkında bilgi verilmedi.

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Rosmorreçflot, "Bir veya iki gemide yangın çıktı. Gemiler Tanzanya bayrağı taşıyor. Gemilerden birinde 17, diğerinde 14 kişi var. Olayda 11 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi kurtarıldı, uyrukları henüz belli değil" ifadeleriyle olay hakkında bilgi paylaştı.

 “Kandy” isimli gemide 17 kişinin bulunduğu; bunlardan 9’unun Türk vatandaşı ve 8’inin Hindistan vatandaşı olduğu, “Maestro” gemisinde ise 7’si Türk ve 7’si Hindistan uyruklu olmak üzere 14 kişinin bulunduğu ifade edildi.

Novorossiysk Koordinasyon Merkezi de, olay yerine 10 kurtarma gemisi ile çok sayıda arama kurtarma personelinin gönderildiğini açıkladı.

Bu arada Tanzanya  bayraklı olduğu belirtilen gemilerden birinin gaz taşıyor olabileceği gelen bilgiler arasında. 

Novorosisk Başkonsolosluğundan açıklama

Türkiye'nin Novorosisk Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada ise, Türk mürettebatın durumunun tespiti ile ilgili çalışma başlatıldığı, 3 cesedin kimlik tespitinin yapılacağı aktarıldı.

Yangının sıvılaştırılmış gazın gemiden diğer gemiye transferi sırasında meydana gelen patlamayla çıktığı, yangınla birlikte bir gemide patlamalar yaşandığı ileri sürüldü.

ÇELİK: SAHİPLERİ TÜRK OLABİLİR

AK Parti MYK toplantısından sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi:

"Kerç Boğazı'nda iki gemi alev almış. Konuyu yakinen takip ediyoruz. Sahiplerinin Türk olma ihtimali var. 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu değerlendiriliyor. Bir gemide patlama olmuş, diğer gemi bundan etkilenmiş. Burada Rus arama kurtarma ekipleri kriz merkezinden yönetiyor. 10 kurtarma ekibi yönlendirildi. Yakın bir şekilde takip ediyoruz."

Yangın çıkan gemilerin özellikleri:

Adı: MAESRTO

IMO: 8810700

MMSI: 677082200

Çağrı İşareti: 5IM922

Bayrak: Tanzania

AIS Gemi Tipi: Tanker

Brüt Tonaj (GRT): 4086

Detveyt: 4811 t

Tam Boy x Tam Genişlik: 98m × 16m

Yapım Yılı: 1990

Adı: KANDY

IMO: 9004683

MMSI: 417222231

Çağrı İşareti: 4RBB

Bayrak: Sri Lanka

AIS Gemi Tipi: Tanker

Brüt Tonaj: 717

Detveyt: 1038 t

Tam Boy x Tam Genişlik: 65m × 12m

Yapım Yılı: 1990

Vira Haber

Bu haber toplam 4989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.