1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Limana Dubai misyonu biçildi
Limana Dubai misyonu biçildi

Limana Dubai misyonu biçildi

Maliye Bakanı Şimşek Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada Trabzon Limanı’nın İran’la ticarette Dubai’nin yerini almaya hazır olduğunu söyledi.

A+A-

Uluslararası şirketlerin İran’a benzin satmayı durdurduğu bir dönemde Tüpraş’ın devreye girdiğini yazan FT; Mersin ve Trabzon ve limanlarının da İran’la ticarette Dubai'nin yerini almaya hazırlandığını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin, 'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a yaptırım kararına harfiyen uyacağını, ancak ABD ve AB'nin daha sert yaptırımlarına uymak gibi bir zorunluluğu olmadığını söyledi.

Financial Times, (FT) gazetesine konuşan Şimşek, bazı ülkelerin ek yaptırım taleplerine uymak zorunluluğunda olmadıklarını vurguladı, İran’la daha yakın ticari bağlar kurmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. BM kararında İran ile ticaretin yasaklanmadığını hatırlatan Mehmet Şimşek, İran bankalarına yaptırım uygulanacağı bir dönemde ticaret anlaşması için gereken kaynağı bir şekilde bulmak zorunda olduklarını dile getirdi. Gazete, röportajla ilgili haberi 'Türkiye'den İran'a can simidi' başlığıyla verdi.

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.