1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 'Okullu Marinacılar' Geliyor
'Okullu Marinacılar' Geliyor

'Okullu Marinacılar' Geliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda bu yıl açılan Marina İşletmeciliği Programı'nda, 30 öğrencinin eğitim aldığı bildirildi.

A+A-

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda bu yıl açılan Marina İşletmeciliği Programı'nda, 30 öğrencinin eğitim aldığı bildirildi.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adil Koruyan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 50'ye yakın yat ve marinanın 14 bin yat yanaşma kapasitesine ulaştığını, bu işletmelerin yıllık yaklaşık 4 milyar Dolar girdi sağladığını belirtti.

Türkiye'de turizme paralel olarak yat turizminin de çok geliştiğini anlatan Adil Koruyan, okulda bu sektöre donanımlı eleman yetiştirildiğini, 2010-2011 eğitim öğretim döneminde Turizm, Lojistik ve Marina İşletmeciliği Programlarına 30'ar öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Koruyan şu bilgileri verdi:

'Denizcilik eğitimi veren üniversitelerde marina işletmeciliği tek ders olarak okutuluyor. Ancak, biz Türkiye'de bu konuda bir ilki gerçekleştirerek öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında kolay iş bulmalarını sağlamak için 2 yıllık Marina İşletmeciliği Programı açtık. Bu programda eğitim alan öğrencilerimiz denizcilik bilgisiyle donanacak. Marina muhasebesi, yatların bakın onarım süresi, can kurtarma eğitiminin yanı sıra yat, yatın teknik özellikleri, marina işletmeciliği, haberleşmeyi bilecek ve İngilizce konuşacak. Öğrencilerimiz okulda ve Seferihisar Teos'ta bulunan yat limanında eğitim alacak. Öğrenciler 30 günlük stajlarında, Teos ve Kuşadası'ndaki marina ve yat işletmelerinde uygulamalı eğitim yapacak.'

Koruyan, hükümetin yat turizmine önem verdiğini, son yıllarda Türkiye'deki birçok bölgede yeni marina ve yat yanaşma yeri yapıldığını veya kapasitelerinin geliştiğini, yatların konaklama ve barınma hizmetlerine olan ihtiyacın da bu açıdan arttığını anlattı.

Öğrencilerimizin İşi Hazır
Yat limanları ve marinaların sadece teknelerin bağlandığı yerler olmadığını vurgulayan Koruyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Limanlar ve marinalar, yat turizmiyle hareket eden turistlere her türlü tur hizmetin yanı sıra gıda temin eden, restoran hizmeti veren, yatın bakım ve onarımının yapıldığı merkezlerdir. Buralarda nitelikli iş gücüne ihtiyaç var. Eğitim programında öğrencilerimize yatların özellikleri, ihtiyaçları, haberleşmesi, ufak tefek yat arızalarındaki onarım sürelerini öğretiyoruz. Sektörde nitelikli ara insan gücü açığını kapatacağımıza inanıyoruz. Görüşmelerde bulunduğumuz yat ve marina işletmeleri, öğrencilerimizi, mezuniyet sonrasında hemen işe başlatacaklarını bildirdiler. YÖK de öğrencilerimize dikey olarak 4 yıllık üniversiteye geçiş imkanı tanıdı. Eğitimli gençlerin yat turizmi sektörüne çok büyük ivme kazandıracağına inanıyorum.'

AA

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.