1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Piri Reis denizaltısı bu ay denize iniyor
Piri Reis denizaltısı bu ay denize iniyor

Piri Reis denizaltısı bu ay denize iniyor

‘’Yeni Tip Denizaltı Tedarik Projesi”nin ilk gemisi PİRİ REİS bu ay denize inecek, ayrıca projenin beşinci denizaltısı SEYDİ ALİ REİS'in ilk kaynak töreni de  bu ay içinde yapılacak.

A+A-

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin sulardaki hâkimiyeti her geçen gün güçlenerek sürüyor. Milli Denizaltı (MİLDEN) projesi kapsamında inşa edilen ilk platform olan PİRİREİS (S-330), aralık ayının sonunda havuza çekilecek.

Bir taraftan MİLGEM projesi kapsamında yeni savaş gemilerinin donanmaya katılması için çalışmalar devam ederken, yerli ve millî denizaltılar için yürütülen çalışmalar da başarıyla ilerliyor. Bu kapsamda MİLGEM projesiyle inşa edilen TCG KINALIADA korveti eylül ayında geçici olarak donanmaya teslim edildi. MİLGEM projesinin beşinci gemisi olan TCG İSTANBUL fırkateyninin de inşa faaliyetlerine hız verildi.

Öte yandan, “Yeni Tip Denizaltı Tedarik Projesi”nin beşinci denizaltısı SEYDİ ALİ REİS'in ilk kaynak töreninin, önümüzdeki ay yapılması planlanıyor. Projenin ilk gemisi PİRİ REİS'in de denize inmesi, aralık ayında gerçekleştirilecek. PİRİ REİS'in, 2020'de seyrüsefer için hazır hale gelmesi bekleniyor. Onu sırasıyla HIZIR REİS, MURAT REİS, AYDIN REİS, SEYDİ ALİ REİS ve SELMAN REİS takip edecek. Tüm denizaltıların yaklaşık 10 yıl içinde Deniz Kuvvetlerinin hizmetine girmesi planlanırken; Türkiye, 2030'lu yıllara yeni tip altı denizaltıyla birlikte dünyanın sayılı güçlü donanmalarından biri olacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 11192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.