1. HABERLER

  2. DZKK

  3. Rusya'nın stratejik füze denizaltısı
Rusya'nın stratejik füze denizaltısı

Rusya'nın stratejik füze denizaltısı

Rusya Savunma Bakanlığı, Borey tipi stratejik füze denizaltısının testlerinin görüntülendiği videoyu yayınladı. Borey denizaltısı, menzili 8 bin kilometre olan 10 nükleer başlığı bulunan 16 adet Bulava-30 kıtalararası balistik füze taşıyabiliyor.

A+A-

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı videoda denizaltı mürettebatının yaptığı sefer hazırlıkları ve su yüzünde tam hız ilerleyen denizaltı görülebiliyor.

Rusya Donanma Komutanı Amiral Vladimir Korolev, denizaltının testleri ile ilgili yorumunda Rus denizaltı kuvvetlerinin aktif gelişim aşamasında olduğunu kaydederek, Borey ve Yasen nükleer denizaltı projelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Korolev, "Bu araçlar denizaltı kuvvetlerinin temelini oluşturacak olup, gizlilik, manevra kabiliyeti ve silah donanımı gibi nitelikler bakımından en modern talepleri karşılıyor" diye konuştu.

Rusya'da her yıl 19 Mart'ta Denizaltıcılar Günü kutlanıyor.

Borey ve Borey-A projesin kapsamında üretilen dördüncü nesil nükleer denizaltılarının, önümüzdeki yıllarda Rus deniz stratejik nükleer kuvvetlerinin temelini oluşturması planlanıyor. 2020'ye kadar bu proje kapsamında 8 adet denizaltının donanmanın hizmetine girmesi bekleniyor.

Uzunluğu 170 metre, eni 13.5 metre, ağırlığı ise 24 bin ton olan Borey denizaltısı, menzili 8 bin kilometre olan 10 nükleer başlığı bulunan 16 adet Bulava-30 kıtalararası balistik füze taşıyabiliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4738 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.